Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι «ακαδημίες» της Vasco da Gama


Ενας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας, η Βάσκο Ντα Γκάμα από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, είχε μετατρέψει τις ποδοσφαιρικές της ακαδημίες σε «κολαστήριο!». Δικαστήριο της χώρας έδωσε εντολή για την παύση της λειτουργίας όλων των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της ομάδας, εξαιτίας του θανάτου ενός 14χρονου ποδοσφαιριστή, του Βέντελ Βενάσιο Ντα Σίλβα. Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο Κλισάνγκερ Φερέιρα Γκονσάλβες, τα παιδιά εκτίθονταν σε απάνθρωπες συνθήκες στις ακαδημίες, δίχως επαρκή σίτιση, καθώς αναγκάζονταν να δίνουν συνεχώς εκεί το παρών, παραμελώντας παράλληλα τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Γκονσάλβες, τα παιδιά μεταφέρονταν στις ακαδημίες με οχήματα που στερούνταν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, δίχως να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκτεθειμένα σε εγκαταστάσεις στις οποίες δεν υπάρχουν καθόλου κανόνες υγιεινής.
«Η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα δεκάδων εφήβων, ηλικίας 13 ως 17 ετών, οι οποίοι κακομεταχείριστηκαν βάναυσα από τον σύλλογο. Οι συνθήκες που εκτέθηκαν αυτά τα παιδιά έμοιαζαν με συνθήκες δουλείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικαστικός λειτουργός. Ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην πλέον, όπως εξηγεί, οπαδός της ομάδας ο Δρ. Κρίστοφερ Γκάφνεϊ, έγραψε σχετικά για την απίστευτη αυτή ιστορία ένα άρθρο στο blog του.
«Οταν η Βάσκο Ντα Γκάμα το 1922 κέρδισε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, οι τέσσερις μεγάλοι σύλλογοι της εποχής αποφάσισαν πως δεν θα έπαιζαν εναντίον ομάδων με μαύρους, μιγάδες, Πορτογάλους και φτωχούς λευκούς από το Σάο Κριστοβάο.
Ετσι έφτιαξαν μια δική τους Λίγκα που κράτησε δέκα χρόνια. Το ιδιότυπο αυτό ποδοσφαιρικό «απαρτχάιντ» κράτησε ως το 1933, χρονιά που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό. Ο ρόλος της Βάσκο στο να γίνει το ποδόσφαιρο ανοιχτό σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, η ομορφιά και η συμβολική δύναμη του γηπέδου Σάο Τζανουάριο και μια πληθώρα άλλων λόγων με έκαναν οπαδό της Βάσκο. Αυτό πάει, τέλειωσε! 
Η Βάσκο έχει απομακρυνθεί τελείως από αυτά που υποστήριζε, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τις λέξεις «ενσωμάτωση» και «δημοκρατία» για να διαφημίζει το σήμα του συλλόγου στις φανέλες της.
Δηλαδή, η Βάσκο πουλάει την ιστορία της σαν εμπόρευμα χειρίστου είδους και εκμεταλλεύεται παιδιά, προσποιούμενη ότι είναι πιστή στις ρίζες της. Η Βάσκο προσπαθούσε να κρύψει τα προπονητικά της κέντρα, «παροικίες δούλων» για παραπάνω από ένα χρόνο, αφότου ένας νεαρός πέθανε εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν εκεί». Αυτό που είναι το πιο τρομακτικό σε μια χώρα που το 2014 θα διοργανώσει Μουντιάλ και το 2016 Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ότι η Βάσκο δεν είναι πιθανότατα ο μοναδικός σύλλογος που το κάνει αυτό! 
Στην περιοχή του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αυτές οι πρακτικές πιθανόν να έχουν εξαπλωθεί και σε άλλους συλλόγους, καθώς υπό διερεύνηση είναι και οι ακαδημίες των άλλων μεγάλων ομάδων της πόλης, της Μποταφόγκο, της Φλαμένγκο και της Φλουμινένσε. «Η οικονομία του ποδοσφαίρου εξαρτάται από την απλήρωτη παιδική εργασία. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που οι βραζιλιάνικοι σύλλογοι εκμεταλλεύονται προς όφελος τους», εξήγησε ο Δρ. Γκάφνεϊ. Η παιδική εκμετάλλευση παντός είδους είναι κολάσιμη και καταδικαστέα, πολύ περισσότερο, όταν γίνεται στο όνομα της παραγωγής ποδοσφαιριστών, η οποία καταλήγει να γίνεται η «κρεατομηχανή» μιας απάνθρωπης βιομηχανίας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα ποδοσφαιρικών εταιριών.

Επιλογές:
Augsburg-Hamburger 1(2,30) 
Cartagena-Numancia 1 (2,60) 
Burton-Barnet 2 (2,15) 
Nacional-Gil Vicente Over (1,80) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket