Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

O Mister Monopoly και η κώμη στον αθλητισμό


Καλώς ήρθε ο Σεπτέμβρης!!! Για να το λέει και ο φίλος μου ο Dacotieris, που σοφός είναι και πάντα τον ακούω, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Σήμερα, λοιπόν, σε τούτη τη σπουδαία στιγμή της χρονιάς και της ανθρωπότητας υποδεχόμαστε τον ένατο μήνα του χρόνου και τον έκτο πρόεδρο της Super League, που δεν ξέρω αν σας το έχει πει ποτέ o Dacotieris αλλά είναι το τυχερό του νούμερο. Αφού πιστεύει ότι θα πιάσει και το Τζόκερ σήμερα, να αγοράσει και κάτι ωραία πραγματάκια που του είπαν ότι έχει στα Jumbo. Πρόεδρος λοιπόν όλων των ποδοσφαιρικών συνεταιρισμών ο Παπουτσάκης. Από τη Super League μέχρι και τη Δέλτα Εθνική. Ολοι τον ψήφισαν. Κι όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου και όσοι μπορεί να είχαν και όσοι δεν είχαν καθόλου!!! Εχουν «τρόπους» οι παράγοντες της Super League. Πώς έρχεται ένας μουσαφίρης σπίτι και τον ρωτάς «τι φαγητό σου αρέσει να στο φτιάξω;». Ετσι κι αυτοί μόλις είδαν μουσαφιραίους τους ρώτησαν «ποιον θέλετε για πρόεδρο;». Τόσο απλά... Και μετά έλεγαν πως ακόμα κι αν υποβιβαστούν οριστικά ο Βόλος κι η Καβάλα, «δεν τρέχει μία, αντί να βγει πρόεδρος ο Τόλης με 15 ψήφους, θα βγει με 13». Και γιατί δεν έβγαινε από σήμερα με 13; Μην τον περάσουνε για Παναθηναϊκό, «Παπουτσάκης, θρησκεία, ψήφοι 13»; Η ουσία είναι πως οι τύποι αυτοί δεν μπορούν να διοργανώσουνε απολύτως τίποτα χωρίς να τα κάνουν όλα μπουρδέλο. Χωρίς να βάλουν την «πινελιά» τους. Χωρίς να παρακάμψουν κανονισμούς, προγράμματα, τη λογική την ίδια. Ακόμα και στα πιο απλά. Ο νέος πρόεδρος από τότε που ήταν παιδί και μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη άλλαζε συνέχεια εμφάνιση. Κυρίως κουρέματα, αλλά οι περισσότεροι άντρες μεγαλώνοντας σταματάνε για ευνόητους λόγους να πειραματίζονται με τα μαλλιά τους! Πάντως, εκείνο που εντυπωσιάζει στις φωτογραφίες του νέου προέδρου της Super League είναι το μουστάκι του... Σαν τον Mister Monopoly είναι ο άνθρωπος!!!

Και επειδή τα μαλλιά δεν είναι παίξε-γέλασε, θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί τον Χατζηπαναγή με ίσιο μαλλί και χωρίστρα; Τον Μαραντόνα, κουρεμένο γουλί; Τον Νίκο Γκάλη ξανθό και τον Παναγιώτη Γιαννάκη με ζελέ και «καρφάκια;». Πελέ μακρυμάλλης γίνεται; Ή μήπως τον περίφημο Κολομβιανό, Βαλντεράμα θα μπορούσες να τον συνηθίσεις με κάτι άλλο, εκτός από εκείνη την υπέροχη ξανθιά μπούκλα; Τα μαλλιά στον αθλητισμό δεν ήταν ποτέ υπόθεση της πλάκας. Κάποιοι το πούλησαν στο δικό τους μάρκετινγκ, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που αλλάζει συχνά το στυλ του (δεν έχει αντίπαλο σε αυτό). Οταν αποφάσισε να κάνει τα μαλλιά του «μοϊκανικά», ήταν πρώτο θέμα παγκοσμίως. Θέλοντας και μη ο κόσμος ταυτίζεται με την κώμη του παίκτη. Είναι είδωλο και η συχνή του προβολή σε εμποδίζει να τον σκεφτείς αλλιώς. Τα μαλλιά όμως έχουν τον δικό τους συμβολισμό. Λες για παράδειγμα, «Αργεντινός ποδοσφαιριστής» και το μυαλό σου πάει αμέσως σε μακρύ, ίσιο μαλλί, «αλήτικο». Βγαλμένο από την αλάνα, μαλλί με τσαμπουκά που ιδρωμένο κολλάει στο πρόσωπο. Θυμηθείτε λίγο τον «Χούλιο» Νίκο Γαλανό, στην ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Βασίλη Τσιβιλίκα! Ετσι ακριβώς τον είχαν. Με μακρύ, ίσιο μαλλί. Ποδοσφαιριστής εξ Αργεντινής, γαρ. Ισως, αυτόν τον συμβολισμό του μαλλιού να μην θέλουν κάποιοι προπονητές που συνδέουν το μακρύ μαλλί με την απειθαρχία. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα τεχνικών που επέβαλαν τους παίκτες να κουρευτούν. Ολίγον τι στρατιωτικό, πλην όμως, πραγματικό. Ο Σάββας Κωφίδης για παράδειγμα, δεν έχει κρύψει ότι στην αρχή της καριέρας του στον Ηρακλή, ο προπονητής τότε της ομάδας, του είπε να κουρευτεί αν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Ο Κωφίδης αρνήθηκε, μη δεχόμενος να κουρέψει τα μαλλιά του. Κάτι τέτοιο τώρα ίσως και να φαίνεται εύκολο. Τότε όμως, σε κοινωνία σίγουρα διαφορετική, αρχές δεκαετίας του ’80, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τελικά, το ποδόσφαιρο (ευτυχώς) δεν τον έχασε, συνέχισε κανονικά να παίζει με μακρύ μαλλί, το παράδειγμα όμως δείχνει και τη σχέση που πολλοί αθλητές έχουν με τα μαλλιά τους. Σχέση πολυδιάστατη. Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα, οι Ιταλοί (ποιοι άλλοι;) ήταν αυτοί που έκαναν νέα μόδα στο ποδόσφαιρο. Θυμηθείτε λίγο τον Νέστα. Κεντρικός αμυντικός. Μακρύ μαλλί, πιασμένο με στέκα προς τα πίσω για να μην τον εμποδίζει στις κινήσεις. Λίγο «φλώρικο;». Από έξω και από μακριά, ναι. Για πάνε όμως να τον περάσεις…

Είναι σαφές ότι ο καθένας μπορεί να φέρει στο μυαλό του διάφορα στυλ. Για παράδειγμα, την «αφάνα» του NBA στην Αμερική που κυριαρχούσε στα ‘70ies. Τότε έτσι, τώρα οι περισσότεροι ξυρισμένοι «γουλί». Οσο περνάει ο καιρός, οι παίκτες αλλάζουν. Κάποτε, μπαίνοντας στο γήπεδο, το ζελέ, το στιλάτο μοδάτο κούρεμα, οι φράντζες ήταν εκτός προγράμματος. Τώρα όμως όλο και περισσότεροι λανσάρουν στυλ.
Η κώμη στον αθλητισμό δεν είναι παίξε-γέλασε.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Sourcevisit this website HomepageRelated Site get redirected hererecommended you read

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket