Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ποιμένας και το κοπάδι


Καλό μήνα σε όλους.
Αυτήν τη στιγμή ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο, το ίδιο το ποδόσφαιρο πλέον δεν παίζεται στο γήπεδο, αλλά σε υπουργικά γραφεία, σε παραγοντικές «γωνιές», σε αίθουσες διοικητικών κι άλλων δικαστηρίων. Είναι ένα πρωτάθλημα της πλάκας αυτό που ξεκίνησε. Ενα πρωτάθλημα ελάχιστης αξίας και ακόμα πιο μικρού ενδιαφέροντος. Μέρα με τη μέρα χάνει την ουσιαστική του αξία και το ενδιαφέρον του. Γίνεται συνώνυμο της μαυρίλας και της μιζέριας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που αυτό το καλοκαίρι είδαμε να σπάει το απόστημα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να θεραπεύσει την πληγή. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με περιφορά ψήφων, με τηλεφωνικές συνομιλίες παραγόντων, με υπόγειες σκέψεις, με πιέσεις, με συχωροχάρτια, με αδιαφανείς προθέσεις, με ανίερες συμμαχίες, με το εναρκτήριο λάκτισμα να το δίνει ο χοντρός, πρόεδρος της Super League μόλις γύρισε από το Μονακό. «Ετσι γίνονται οι τίμιες, καθαρές δουλειές».
Ο Μαρινάκης με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν επί θητείας του αναδείχθηκε με διαφορά ο χειρότερος από τους πέντε παράγοντες που διετέλεσαν πρόεδροι της Super League. Ξεκίνησε με την περίφημη δήλωσή του τον περασμένο Σεπτέμβριο για το «έγκλημα κατά της Ελλάδας», όπως χαρακτήρισε τη διαιτησία στο ματς Ηρακλή-Ολυμπιακού (ξεχάστε τον Σταθόπουλο φέτος!). Μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή του Σοφοκλή για την όλη συμπεριφορά του και το όνομά του περιλαμβάνεται στα 58 άτομα που παραπέμφθηκαν από την εισαγγελέα Παπανδρέου στον ανακριτή για να απολογηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο χοντρός θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί σε παραίτηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Για λόγους ευθιξίας. Εκτός αν ακολουθεί το εθιμικό των καπετάνιων! Οι οποίοι, όταν το πλοίο βουλιάζει, το εγκαταλείπουν τελευταίοι! Και οι «μούτσοι»; (Δηλαδή τα πρόβατα;). Τι θα απογίνουν; Αυτούς κλάψτε τους. Αλλά… ας πρόσεχαν! Μπέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...
Το αποτέλεσμα δεν χωράει αμφιβολίες. Παρατυπία πάνω στην παρατυπία, άνευ προηγουμένου «μαγείρεμα», παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συμμαχίες για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Τι και αν δεν υπάρχει προκήρυξη; Τι και αν από 16 οι ομάδες έγιναν 13; Τι και αν υπάρχουν ομάδες που από το πουθενά βρίσκονται σε ένα τρελό ασανσέρ που τις ανεβοκατεβάζει από την κορυφή στον πάτο του και το αντίστροφο; Τι και αν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις και άλλες διώξεις που έρχονται κατά τα φαινόμενα το Σεπτέμβριο; (Περιμένουμε και το κομμάτι της δικογραφίας της Θεσσαλονίκης).
Ποιος μένει στη Super League; Ποιος ανεβαίνει και βάσει ποιας απόφασης; Γιατί η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός και όχι η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό; Ναι, στο ενδιάμεσο ο Ηρακλής περιμένει να δικαιωθεί. Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει αναβληθεί και πηγαίνει από τον Αννα στον Καϊάφα, σαν κουρελού που κανείς δεν τη θέλει στο σπίτι του.

Ο χοντρός αποφάσισε πως το ουσιώδες του πράγματος είναι να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Η ελληνική ομοσπονδία, ο κατά τεκμήριο σημαντικότερος θεματοφύλακας του ελληνικού ποδοσφαίρου, εδώ και καιρό λειτουργεί με τη λογική του «Πόντιου Πιλάτου». Δεν κάνει απολύτως τίποτα, δεν εμφανίζεται, δεν επεμβαίνει. Αφήνει τους άλλους να κάνουν παιχνίδι. Καλά κάνει ο Σοφοκλής. Αλλωστε η λογική του «μακριά από εμάς και όπου θέλει να σκάσει η βόμβα» έφτιαξε καριέρες και φώτισε «εμπνευσμένες» προσωπικότητες εδώ στην Ελλάδα. Αν έγιναν όλα για τον «οπαδό του καναπέ» που έχει πληρώσει τη συνδρομή του στη Nova και περίμενε να δει μπάλα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τότε μάλλον έχουμε χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε ούτε καν για την ποιότητα του προϊόντος που διακαώς (;) οι πρόεδροι θέλουν να προσφέρουν στο κόσμο. Ας μη γελιόμαστε, δεν τους ενδιαφέρουν καν αυτές οι λεπτομέρειες. Απλώς το πρωτάθλημα να συνεχίζεται, με ομάδες που ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα αγωνίζονται στη Super League τις επόμενες εβδομάδες. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι προϊόν καπατσοσύνης, νταϊλικιού και φτηνών κόλπων.
Μπάκο και Καϋμενάκη, μαζέψτε τα! Ασχοληθείτε με τις επιχειρήσεις σας και αράξτε στο Ντουμπάι ή όπου αλλού γουστάρετε! Παραγγείλετε πίτσα, μπύρες και δείτε Ολυμπιακό στο Champions League! Και αν σας λείψουν οι κωμωδίες, ρίξτε και μια ματιά στον Μποροβήλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket