Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ούτε οι θεοί το θέλουν ούτε οι διαβόλοι


Kαλησπέρα σε όλους.
Η χθεσινή επιχείρηση στην Αθήνα με τις προσαγωγές και συλλήψεις ορισμένων, μέχρι χθες σημαντικών προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα σε ότι αφορά τις εξελίξεις στον Ηρακλή. Δεν αλλάζει όμως η ουσία της υπόθεσης. Και την ουσία μπορεί να την ανακαλύψει κανείς ακούγοντας μόνο για λίγα λεπτά οπαδικές και μη εκπομπές στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ή ακόμη να σερφάρει στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «γαλάζιων» αποχρώσεων ιστοσελίδα Bluearena: «Είστε υπέρ ή κατά της επικείμενης εμπλοκής Ψωμιάδη στον Ηρακλή;».
Για ένα κοινό που μπήκε στη διαδικασία να συμμμετάσχει άνω των 5000 επισκεπτών, το 78% θετικών απαντήσεων μπορεί να σκανδαλίζει, να προβληματίζει μέχρι και να ανησυχεί. Υπάρχει λογική κι αυτή βρίσκεται ακριβώς σε αυτό που εκφράστηκε ακόμη και από γνωστές φυσιογνωμίες των οργανωμένων οπαδών του συλλόγου: «Ο Ηρακλής χρόνια τώρα ήταν το καλό παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κιμπάρης και πάντοτε αδικημένος. Τερμάτιζε τρίτος όταν στην Ευρώπη έπαιρνε μέρος μόνο ο δεύτερος. Τρεις έβγαιναν Ευρώπη; Τέταρτος ο Ηρακλής. Μια ομάδα που είχε τον Χατζηπαναγή δεκατέσσερα χρόνια, γέμιζε δυο Καυταντζόγλεια και έμεινε χωρίς τίτλο μετά το 1976. Κιμπαριλίκι πουλούσε τέσσερα χρόνια τώρα και χαροπάλευε μεταξύ υποβιβασμού και επικίνδυνης ζώνης. Ηρθε η ώρα γι’ αυτή την ομάδα να παίξει με ίδιους όρους».
Τους όρους δυστυχώς τους διαμορφώνουν όχι οι νόμοι, αλλά οι παράγοντες. Μεταξύ τους παίζεται το «παιχνίδι». Κι όπου «ίδιοι όροι» βάζουμε μέσα τον Ψωμιάδη. Ο οποίος στο εξωτερικό θα μπορούσε να μεγαλουργήσει σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και άλλες. Είναι προφανές, είδαν και αποείδαν οι άνθρωποι του Ηρακλή, μέχρι να αποφασίσουν να αφήσουν το «ευαγγέλιο» στην άκρη και να λειτουργήσουν με μεθόδους της ποδοσφαιρικής πιάτσας στην Ελλάδα. Οταν ένα πρωτάθλημα τελειώνει και όλοι λένε «τι ωραία που τα έφτιαξε ο Μπέος στον Βόλο» ή «ομάδα μοντέλο η Καβάλα του Ψωμιάδη την τελευταία διετία», κάποιοι τσιμπιούνται για να δουν αν ειναι ξύπνιοι. Από την στιγμή όμως που η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας επιβάλλει να ακολουθήσεις συγκεκριμένες μεθόδους για να διατηρηθείς στην επιφάνεια, τι να κάνει ο Ηρακλής; Να γίνει το εξιλαστήριο θύμα ή να πληρώσει για όλα τα δεινά του αθλήματος στην Ελλάδα;
Είναι το πιο εύκολο, να αδικήσει κανείς, εκ του ασφαλούς, τους Ηρακλειδείς. Από το «δις εις θάνατον» και τον αφανισμό, ξαφνικά είδε ένα χέρι να του απλώνεται. Πιάστηκε ενστικτωδώς. Σε τέτοια κατάσταση, δεν τον κατηγορείς γιατί δεν ρώτησε... ποιανού είναι το χέρι. Η ωμή αλήθεια είναι ότι ένας Ψωμιάδης μπορεί να σώσει, έστω «προς στιγμήν» ένα Ηρακλή όσο δεν το μπορούν δέκα Χατζηπαναγήδες κι όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης μαζί.
Εύκολα δικαιολογείται το συντριπτικό ποσοστό. Για οποιονδήποτε οπαδό με την υπεραπλουστευμένη λογική του, ο «Μάκαρος» εκφράζει ακριβώς αυτό που δεν εξέφραζαν οι «κιμπάρηδες» παράγοντες του Ηρακλή. Τα «όπλα» με τα οποία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ομοίους του «αντιπάλους» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επειδή για κάποιους ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά ο διάβολος είναι έξυπνος, αυτή η «περιπέτεια» για τη «φαμίλια» Ψωμιάδη ίσως και να ξεπεραστεί. Εκείνο όμως που δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί όπως φαίνεται, είναι ο εθισμός του κοινού στον παραλογισμό βάσει του οποίου κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια γενιά «παραγόντων» που κινείται ανεξέλεγκτα σε καθεστώς ατιμωρησίας απαξιώνοντάς το στη συνείδηση των όποιων υγιώς σκεπτόμενων έμειναν.
Από την άλλη η γκίνια του Ηρακλή, φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Μία η αδειοδότηση, μία η πλαστογραφία κι άλλη μία τα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Ούτε οι θεοί το θέλουν να επιβιώσει ο Ηρακλής, ούτε οι διαβόλοι.

Με υποκρισία μοιάζει η χθεσινή δραστηριοποίηση μελών της παρούσας κυβέρνησης από Καβάλα μεριά ενάντια στην επικείμενη «ενσωμάτωση» του Ηρακλή στον Ψωμιάδη. Φαίνεται ότι κάποιοι τώρα ανακάλυψαν τις «Δυτικές Ινδίες» και αποφάσισαν να τις εξερευνήσουν...

Το κερασάκι στην τούρτα, ως συνήθως από τον πρόεδρο της «Αθλητικής Ενωσης» ο οποίος κάνει έκκληση προς την Superleague να αποβάλει τους παράγοντες που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των τελευταίων ωρών, που βρίσκονται στον αφρό της δημοσιότητας. Ειδικά η παράγραφος στην οποία αναφέρεται ότι «η ομάδα μας πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Superleague ως μια προσπάθεια να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τα δίχτυα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, των φατριασμών και των πελατειακών σχέσεων, στην κατεύθυνση της ισονομίας, της ανάπτυξης του αθλήματος και της επανασύνδεσής του με τον φίλαθλο κόσμο της χώρας σε υγιείς βάσεις. Και αντί να πετύχουμε να αναδυθεί το ποδόσφαιρο, δυστυχώς πιάσαμε πάτο! Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να μας τραβήξει κανείς στον βούρκο του!», μοιάζει με τσόντα που έβλεπε ο Αδαμίδης στον ύπνο του... Σταύρο, ήρθε η ώρα για σπερμοδιάγραμμα!!!

Ενδείξεις αλλοίωσης αποτελέσματος σε δέκα ακόμα αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το 2011, αλλά και για την σέντρα (!) του αγώνα Aρης-Manchester City, προκύπτουν από τις έρευνες. Στο πόρισμα καταγράφεται, διάλογος μεταξύ ποδοσφαιριστή και άλλου ατόμου πριν από τον αγώνα Aρης-Manchester City (Europa League, 15/02/2011), στον οποίο εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι γηπεδούχοι θα έκαναν τη σέντρα της έναρξης, που έδινε απόδοση 1.90!!!

Διαβάστε εδώ τον αποκαλυπτικό διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket