Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πανό και σημαίες


Καλημέρα σε όλους.
Οι οπαδοί της United ακόμα γλεντάνε, όχι την κατάκτηση του 19ου Πρωταθλήματος Αγγλίας, αλλά την έφοδο φιλάθλων της στο Anfield, την Κυριακή. Στον αγώνα ανάμεσα στην Liverpool και την Tottenham, μόλις η εξέδρα των γηπεδούχων άρχισε να τραγουδά το «You’ll never walk alone», ένα πανό έκανε την εμφάνισή του από την πλευρά που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Tottenham, το οποίο ανέφερε: «Manchester United, 19 times». Πρόλαβε να μείνει σε κοινή θέα για σαράντα δευτερόλεπτα, αρκετά για να το απαθανατίσουν οι φωτογράφοι. Χρόνια ολόκληρα αναζητούσαν εκδίκηση οι «κόκκινοι διάβολοι». Από το 1994, όταν η United είχε κατακτήσει το 9ο πρωτάθλημά της και οι «reds» είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε: «Ελάτε να μας μιλήσετε μόλις μας φτάσετε». Η πληρωμή ήρθε και ασφαλώς πόνεσε.
Στο redissue.co.uk ένας από τους πραξικοπηματίες διηγείται το περιστατικό της «λεηλασίας» του Anfield. «Το σχεδιάζαμε χρόνια. Αγοράσαμε δύο εισιτήρια και ετοιμάσαμε το πανό την Παρασκευή. Είχα συνέχεια ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου σκεπτόμενος αυτό που θα κάναμε. Περιμέναμε να αρχίσει ο ύμνος και ρίξαμε το πανό. Επρεπε να το κρατάμε με τα χέρια μας καθώς δεν είχαμε κάτι για να το δέσουμε. Αντέξαμε σαράντα δευτερόλεπτα μέχρι να έρθουν οι άνθρωποι της ασφάλειας. Οι οπαδοί των Σπιρουνιών τήρησαν το fair play κάνοντας τη σχετική φασαρία. Στην συνέχεια ήπιαμε λίγα ποτηράκια με ένα φίλο της Εverton όταν δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα πως μας ψάχνουν».
Μια μέρα μετά στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην έδρα της Crystal Palace, οι φανατικοί της ομάδας εμφάνισαν ένα πανό που έγραφε: «121 years of history demands respect. Justice for Panionios» (121 χρόνια ιστορίας απαιτούν σεβασμό. Δικαιοσύνη για τον Πανιώνιο). Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.


Και στις χαρές, βεβαίως. Οι φίλαθλοι της Mainz, οι οποίοι είναι αδερφοποιημένοι με εκείνους του Ηρακλή, ανάρτησαν πανό συμπαράστασης στον αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος απέναντι στη St. Pauli: «Ελλάς μη ξεχνάς την κατάρα της Γριάς», ανέφερε ένα. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης περίπου δέκα χιλιάδες οπαδοί της Mainz έκαναν πορεία προς το γήπεδο, πανηγυρίζοντας την έξοδο της ομάδας του στο Europa League. Στην λαοθάλασσα ξεχώριζαν τα κασκόλ και οι σημαίες του Ηρακλή. Πριν λίγες μέρες είχαν φτάσει μέχρι το ελληνικό προξενείο της περιοχής, ενώ οι φίλαθλοι της ισπανικής Rayo Vallecano σήκωσαν στο γήπεδο τους ένα πανό που ανέφερε στα ελληνικά: «Η πόλη θα καεί τον Ηρακλή αν ρίξετε στη Β’ Εθνική».
Στα ελληνικά γήπεδα μπερδεύουμε την κοινωνική ευαισθησία με την χυδαιότητα. Από τα πανό για το Παλαιστινιακό ή τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία, μέχρι εκείνα για την μάνα του Λαμπριάκου, τη γυναίκα του Ιωαννίδη, τα πεντοχίλιαρα με το πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, τους ευσεβείς πόθους των φίλων του ΠΑΟΚ για τον υποβιβασμό του Αρη στην Β’ Εθνική, το επικό «Αν δεν μπορείς γίνε κομμωτής».
Το μεγαλύτερο πανό, που έχει σηκωθεί ποτέ σε γήπεδο ανήκει στη Penarol της Ουρουγουάης. Εχει εμβαδό 15000 τ.μ., ζυγίζει 1880 κιλά και κόστισε 33500 δολλάρια. Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες προετοιμασίας και χιλιάδες οπαδοί για να αναρτηθεί.
Στις εβδομήντα χιλιάδες σημαίες που παρήγγειλε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας για τον τελικό του Κυπέλλου από κινέζικη εταιρεία και κόστισαν 23000 €, υπήρχαν σημαντικά λάθη. Ως φιναλίστ αναγράφονταν στις μισές, οι ομάδες Stoke City-Manchester United και στις υπόλοιπες Manchester City-Bolton. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket