Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα


Καλημέρα σε όλους.

Δύσκολη ημέρα η σημερινή για τον Ηρακλή, περίεργη και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής έχει ήδη μία απόφαση υποβιβασμού από την δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης και μία ακόμα από την Superleague. Για την πρώτη το σκάνδαλο είναι μεγάλο. Για την δεύτερη ο Ηρακλής έδωσε δικαιώματα. Το 1980 ήταν η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε για υπόθεση δωροδοκίας. Οχι ότι δεν είχαν γίνει άλλες δωροδοκίες, αλλά μόνο ο Ηρακλής την «πλήρωσε». Τώρα, είναι η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται για ασφαλιστική ενημερότητα. Οπως και να έχει, η ιστορία κάνει τον Ηρακλή να είναι κιόλας, με αυτές τις δύο πρωτιές, «ένα κεφάλαιο από μόνος του», ανεπανάληπτο. Η μοναδική ομάδα της Α’ Εθνικής που έδινε συνεχώς το παρών (αγωνιστικά) από το 1959-’60 μεν, κι όμως υποβιβασθείς δύο φορές, τη μία σε χρονιά που τερμάτισε 11ος (φέτος), την άλλη σε χρονιά που τερμάτισε 8ος (τότε) και ήταν και φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδος!
Εδώ και τρεις μήνες ακούγαμε από τους ανθρώπους της Λάρισας και του Αστέρα Τρίπολης να λένε πως δύο ομάδες έχουν πρόβλημα με την ασφαλιστική τους ενημερότητα. Μιλούσαν για δύο ομάδες, αλλά το θέμα του Πανιωνίου κράτησε για μία μέρα, καθώς παρενέβη η Deutsches Reich δηλώνοντας πως των κυανέρυθρων δεν είναι πλαστή. Ο Ηρακλής πήγε χθες στα γραφεία της Deutsches Reich και στην πειθαρχική επιτροπή της Superleague σαν το πρόβατο στη σφαγή. Ο Αστέρα Τρίπολης του Μποροβήλου (αντιπρόεδρος της Superleague), περίμενε με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ο Κουριδοκαρνάβαλος ως πρόεδρος της επιτροπής από την Deutsches Reich τιμώρησε με την απόφασή του τον Ηρακλή και ακολούθησε η τιμωρία από την Superleague.
Για να πέσει μια ομάδα του διαμετρήματος του Ηρακλή πρέπει να γίνουν και βαρύτατα εσωτερικά (διοικητικά) και επαναλαμβανόμενα λάθη, από πολύ κόσμο. Σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο πίσω από όλη την υπόθεση. Ο Ηρακλής ήταν στοχοποιημένος εδώ και καιρό και το γνώριζαν όλοι αυτό. Το καμπανάκι είχε χτυπήσει από πέρυσι. Προφανέστατα, δεν καλοδιοικήθηκε αυτά τα δύο χρόνια που έφτασε πέρυσι στο αμήν και πλέον στο μετά το αμήν. Τα μεγάλα κάστρα πέφτουν από μέσα. Αυτό είναι νόμος. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, ο Ηρακλής δεν μικραίνει αν υποβιβαστεί στην Football League. Μια ομάδα δεν μικραίνει από μια κακή στιγμή της ιστορίας της, που είναι προφανές ότι οφείλεται σε εξωαγωνιστικούς λόγους. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι εκ του πονηρού και γίνεται στα πλαίσια πικαρίσματος. Αυτά είναι για τα καφενεία. Ας μην δαιμονοποιούμε τη Β’ Εθνική. Κι άλλοι υποβιβάστηκαν και δεν διαλύθηκαν. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Επανήλθαν άμεσα.
Οι σημαίες των Σκοπίων και οι εξαγγελίες περί φυγής από τη χώρα και συμμετοχής στο πρωτάθλημα των γειτόνων έγιναν μεν εν βρασμώ ψυχής, αλλά καλό είναι να βλέπουμε και λίγο πέρα από το δάχτυλό μας. Ο Ηρακλής είναι η ομάδα του Γεώργιου Ιβάνωφ, της Βούλας Πατουλίδου, της Τασούλας Κελεσίδου, του Βασίλη Χατζηπαναγή, του Κώστα Αϊδινίου, που υπήρξε ένας «μικρούλης» Χατζηπαναγής πριν τον Χατζηπαναγή. Αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξει κανένας, εκτός κι αν έχει εφευρεθεί η μηχανή του χρόνου και μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν να διαγράψει τα ιστορικά γεγονότα. Αυτά τα θέματα «καίνε» και η Ελλάδα με την σημαία της είναι υπεράνω ανίκανων κυβερνήσεων, πολιτικάντηδων, δικαστών και μαφιόζων. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Πικάρουμε τον Παλάβιο, τον Μπιτσαξή ή τον Παπανδρέου; Αυτοί είναι η Ελλάδα;
Κάποια στιγμή, γρήγορα ή αργά, τα πράγματα θα εκτονωθούν. Τα μυαλά θα κρυώσουν και θα καλμάρουν. Τότε, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν, όχι το τι έγινε έως εδώ, αλλά το τι έχει ο Ηρακλής να κάνει από εδώ και μπρος. Το ’80, μετά τη μία χρονιά στη Β’ Εθνική, ο Ηρακλής επέστρεψε αμέσως. Ιδιος, όπως πριν και δριμύτερος. Για τα επόμενα 10-15 χρόνια, ένας σταθερός μεγάλος της Α’ Εθνικής. Ενας σχεδόν μόνιμος διεκδικητής των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Ο υποβιβασμός παρεγράφη, ντε φάκτο. Σαν να μη συνέβη ποτέ. Αυτή τη στιγμή, η σωστή ελπίδα για τον Ηρακλειδέα δεν είναι ότι «κάτι θα γίνει» και η ομάδα θα επιβιώσει στη Superleague. Αυτή είναι η φρούδα ελπίδα. Την καλή ελπίδα θα τη μεταδώσει εκείνος που θα πείσει ότι «κάτι θα γίνει» και η ομάδα θα επανέλθει άμεσα στη Superleague.
Αρα, το βασικό είναι να βρεθεί σχέδιο. Σχέδιο δημιουργίας μιας νέας ομάδας που μπορεί να οικοδομήσει από τις παραγωγικές ακαδημίες της και εκεί να στηρίξει το μοντέλο διοίκησης. Πάνω από όλα όμως, ο Ηρακλής πρέπει να διατηρήσει τον ιστό του. Οι Ηρακληδείς στη Θεσσαλονίκη παραδοσιακά ανήκαν στην ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου. Από όπου κι αν αποφασίσει να κάνει restart, είναι βέβαιο ότι στο κάλεσμα, κανείς τους δε θα λείψει. Ηρακλής είσαι και σαν Ηρακλής πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket