Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τι έκρυβε η φούστα της Θάτσερ;


Κάθε φορά που γίνονται «εκτεταμένα» ή «ευρείας κλίμακας» ή όπως αλλιώς τα βαφτίζει ο κάθε μαλάκας, πάντως επεισόδια, μου έρχεται στο μυαλό η Μάργκαρετ Θάτσερ. Φούστα φορούσε η γυναίκα, κρύωνε δεν κρύωνε, αλλά το θέμα είναι τι έκρυβε από κάτω! Δεν το αναρωτήθηκε κανείς άραγε από τα δικά μας «τσακάλια», που βγάζουν λόγους δίχως καν, έστω από περιέργεια, να ρίξουν μια ματιά στη φούστα της Θάτσερ;


Δύο μέρες μετά τον αιματοβαμμένο τελικό του Χέϊζελ στις 29 Μαΐου 1985, εκεί που σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 600, η Θάτσερ είχε έτοιμα τα νέα μέτρα! Δεν τα έβγαλε από την καρό φούστα της αλλά από το μυαλό της. Γιατί η κόρη του παντοπώλη από το Γκράνθαμ, στα 60 της χρόνια τότε, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ο όχλος κι ούτε να περιφέρεται ανενόχλητος. Λένε ότι έπιασε από το γιακά έναν ανώτατο αξιωματικό, ταρακουνώντας τον με δύναμη! «Αν φοβάσαι, αν θες να είσαι αρεστός, αν είσαι έτοιμος να συμβιβάζεσαι με ο,τιδήποτε, οποτεδήποτε, δεν θα καταφέρεις τίποτα ποτέ!», λέγεται ότι του είπε. Πάντως, τη συγκεκριμένη κουβέντα την είπε κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια της ενδεκάχρονης (1979-1990) πρωθυπουργίας της. Η κόρη του παντοπώλη από το Γκράνθαμ, που μικρή έβλεπε τον πατέρα της να σπάει καρύδια για να πουλήσει την ψίχα τους, αποφάσισε να κάνει το ίδιο, χωρίς να πουλήσει τίποτα. Έπρεπε να σώσει την κοινωνία απ’ αυτή την αρρώστια των αλητών. Αφού άκουσε προσεκτικά διάφορους «ειδήμονες» (σαν τους δικούς μας), να τις αναλύουν τα σχέδιά τους και τους νόμους, σηκώθηκε από την καρέκλα της, έστρωσε τη φούστα της και τους είπε, μιλώντας αργά: «Από σήμερα κιόλας γκρεμίστε τα κάγκελα από τα γήπεδα. Βγάλτε τα κιγκλιδώματα. Αποσύρετε την αστυνομία. Όποιος θέλει, όποιος νομίζει ότι μπορεί, ας μπει στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά θα ξέρει ότι από τη στιγμή που μπήκε, τελείωσε μια για πάντα. Το ακούσατε; Τελείωσε. Να σας το ξαναπώ; Τε-λεί-ω-σε!». Το είπε και το έκανε. Κι έτσι, σκληροί χούλιγκαν, δίχως δόντια και με καμένα μυαλά, έγιναν «αρνάκια» σε μια νύχτα, γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν να κάνουν με τη φούστα της Θάτσερ!
Τα θέατρα πολέμου, όπως ήταν τα αγγλικά γήπεδα (ίσως με τους πιο σκληρούς χούλιγκαν στον κόσμο) μετατράπηκαν σε αληθινά θέατρα ονείρων, με τον κόσμο να απολαμβάνει μια αληθινή πανδαισία! Εξυπακούεται ότι έκλεισε τα σύνορα στις αγγλικές ομάδες για πέντε ολόκληρα χρόνια (και για τη Λίβερπουλ, έξι). Εκεί, δίπλα από τη φούστα της Θάτσερ, δεν εμφανίστηκε καμιά ΓΓΑ, ΕΠΑΕ, ΕΠΟ, ΔΕΑΒ, ΕΦΙ, Σούπερ Λίγκα και πάει λέγοντας, να πει το παραμικρό. Όλα γκρεμίστηκαν κι όλα χτίστηκαν σε μια νύχτα. Κι η υποκρισία έτρεξε να κρυφτεί στους υπονόμους, από το φόβο μήπως μπλέξει στη φούστα της Θάτσερ!
Εδώ, δεκαετίες ολόκληρες, το ίδιο παραμύθι, τα ίδια λόγια, τα ίδια «θα», τα ίδια κροκοδείλια δάκρυα! Κι αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ρε παιδί μου, ας φωνάξουν τη Θάτσερ, στα 86 της πια, να την κεράσουν ένα τσάι και να την ακούσουν. Έχει ακόμα διαύγεια πνεύματος. Αλλά μέχρι να κάνουν κάτι για να καθαρίσουν τα γήπεδα από τον «κόπρο του Αυγεία», μέχρι να αποφασίσουν ότι οι αγωνιστικοί χώροι είναι μόνο για τους αθλητές, καλύτερα να μην μιλάνε. Γιατί τα όσα λένε οι εκάστοτε «ειδήμονες», μόνο γέλια προκαλούν. Καθόμαστε ένα δυο χρόνια στην καρέκλα, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα μέχρι να έρθει ο επόμενος. Αντίθετα, όσα τους είπε το ΔΝΤ να κάνουνε, τα κάνανε μέσα σε πέντε λεπτά. Ποινές στον ελληνικό λαό βάλανε. Στους χούλιγκαν όχι. Αλήθεια, πόσο θα στοιχίσει ένα ταξίδι της Θάτσερ εδώ; Ψίχουλα, σε σύγκριση με τρεις εισαγγελείς, μια ομάδα ΔΕΛΤΑ, έναν υπαρχηγό αστυνομίας, 48 κλούβες, 2000 αστυνομικούς κι ένα ελικόπτερο. Ας το κάνουν πράξη. Γιατί η μεγάλη μερίδα του κόσμου βαρέθηκε! Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν χρώματα και «αρώματα». Ισχύουν για όλους. Σε ένα πόλεμο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Κι η Θάτσερ που λέγαμε δεν αποφάσισε μόνο για τη Λίβερπουλ αλλά για όλους!
Καλή σας μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket