Η πρώην ομάδα του βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών της ΟΥΕΦΑ, ενώ παίκτες της κατήγγειλαν απόπειρα ντοπαρίσματος και βρήκαν τα αυτοκίνητά τους καμένα. Η νυν, εμφανίζεται στον περίφημο φάκελο των ύποπτων αγώνων, σε πέντε παιχνίδια. Φέτος, έχει προκαλέσει τους πάντες και τα πάντα (πλην του Ολυμπιακού Πειραιώς φυσικά). Ποιος έχει λησμονήσει τα περί «Μαντρι - Γαλ» μετά τον αγώνα με τη Λάρισα ή το «δεν μιλάω μετά από τσόντες», λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, ο Αχιλλέας Μπέος συνεχίζει να «κοσμεί» με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι αρμόδιοι φορείς του χώρου, του το επιτρέπουν. Χθες μάθαμε ότι για να πάρει ο Ηρακλής και οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ το χαρτί της αδειοδότησης, θα πρέπει να το ζητήσει από τον Μπέο. Δεν εξηγείται διαφορετικά η φράση που είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό: «Θα σας ρίξω στη Β’ εθνική. Φέτος δεν σας σώζει ούτε ο Βενιζέλος». Με απλά λόγια, ο Μπέος «κανονίζει» ποιες ομάδες θα ανέβουν και οι ποιες θα υποβιβαστούν. Οι εισαγγελείς τι λένε άραγε γι' αυτό;
Σας παρουσιάζω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κείμενο του δημοσιογράφου Δημήτρη Δραγώγια, στην εφημερίδα «Το Βήμα» στις 9/9/2007, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Μπέου από την ΠΑΕ Ηρακλής. Γίνεται λόγος για (ένα μέρος έστω), από τα έργα και τις ημέρες του Μπέου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβάστε και θα καταλάβετε.
Ο βίος και η πολιτεία του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη, διαχειριστή νυχτερινών κέντρων κυρίου Μπέου στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποτελούσε χρήσιμο υλικό για έναν «Μπαλζάκ». Από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που πέρασαν από τα διοικητικά ομάδων, μόνιμος «πελάτης» των αθλητικών δικαστών εξαιτίας των εντάσεων που δημιουργούσε εντός και εκτός γηπέδων. Επανεμφανίστηκε στα διοικητικά την περίοδο 1999-2000, όταν πήρε τις μετοχές της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και ενώ οι φήμες περί ατασθαλιών στην κυανέρυθρη ΠΑΕ οργίαζαν. Τα χρέη από φορολογικές παραβάσεις υπολογίστηκαν σε 2,1 εκατ. ευρώ έπειτα από παρέμβαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου, τα οποία όμως εξανεμίστηκαν καθώς ο Μπέος εκμεταλλεύτηκε την περιώνυμη (χαριστική εν πρώτοις για ΚΑΕ Αρη και ΠΑΟΚ) υπουργική απόφαση του Βενιζέλου για την υπαγωγή των αθλητικών ΑΕ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Τότε ο Μπέος έχρισε πρόεδρο και «ιδιοκτήτη» των μετοχών της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος τον γνωστό αοιδό λαϊκών ασμάτων Λευτέρη Πανταζή (Λε Πα επί το καλλιτεχνικόν και κατά κόσμον Ελευθέριο Παγκοζίδη) επειδή ο νόμος περί ειδικής εκκαθάρισης προϋπέθετε αποκλεισμό παλαιών στελεχών στη νέα διοίκηση. Ο ίδιος ο Μπέος κράτησε τον αυτοχαρακτηρισμό του «απλού φιλάθλου».
Πριν από τον Ηρακλή και αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον Πανιώνιο ο Μπέος επιχείρησε να αγοράσει την ΠΑΕ Παναχαϊκή αλλά δεν συμφώνησε με τον Κώστα Μακρή και τον Νίκο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Εθνικού Αστέρα, τον οποίο ήθελε να συγχωνεύσει με την πατρινή ΠΑΕ. Ανεπιτυχής ήταν και η προσπάθειά του να εμπλακεί με την ομάδα που αγαπά, τη Νίκη Βόλου. Το πέρασμα του Μπέου από τον Πανιώνιο συνοδεύτηκε από πολλές καταγγελίες. Ο Μίλινκο Πάντιτς είχε καταγγείλει απόπειρες ντοπαρίσματος, ενώ μαζί με τον Αντώνη Σαπουντζή είχαν βρει τα αυτοκίνητά τους καμένα ύστερα από μια βαριά εντός έδρας ήττα (4-1) από τον ΟΦΗ. Η ιστορία του αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας (η UEFA έστειλε ελεγκτές για να διερευνήσουν καταγγελίες για στημένο παιχνίδι) δεν είχε συνέχεια αφού ουδέν αποδείχθηκε.
Κατά «πρεζάκηδων» και υπέρ ακτιβιστών. Ανέκαθεν ο Μπέος αντιμετώπιζε προβλήματα με αντίπαλες αλλά και οικείες κερκίδες. Στον Πανιώνιο είχε κλείσει τη θύρα που κάθονταν οι οργανωμένοι οπαδοί «Πάνθηρες», τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «πρεζάκηδες» αλλά αργότερα ανακάλεσε. Σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ λίγες εβδομάδες μετά το περίφημο παιχνίδι Πανιωνίου - Ντιναμό Τιφλίδας οπαδοί της 'Ενωσης του ζητούσαν «άσο ημίχρονο, διπλό τελικό». Εκείνος δεν δίστασε να κατευθυνθεί προς το μέρος τους προ(σ)καλώντας τους «όποια αδερφή θέλει να έρθει να μου το πει κατάμουτρα». Το ίδιο «πολιτισμένος» ήταν και ο διάλογός του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο ποτέ δεν συμπαθούσε, στη Νέα Σμύρνη όταν ο τελευταίος ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ. Αντί γλαφυρών στιχομυθιών είχαμε μπουνιές. Κάποια στιγμή, όταν του είχε επιβληθεί ποινή στέρησης φιλάθλου ιδιότητας και δεν του επέτρεπαν την είσοδο στην αίθουσα της ΕΠΑΕ, ο Μπέος επέμεινε με αποτέλεσμα να σφηνώσει στην πόρτα. Πάντως, παρά το large μέγεθός του, έχει τον τρόπο να ελίσσεται. Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που συνέβη λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σεκιουριτάδες των γραφείων της «Αθήνα 2004» απαγόρευαν σε ακτιβιστές να επιδώσουν ψήφισμα στην Γιάννα Αγγελοπούλου. Τυχαία περνούσε από έξω ο Μπέος, οι ακτιβιστές του έδωσαν το ψήφισμα και σε ελάχιστο χρόνο ήταν στο γραφείο της Αγγελοπούλου!
Οι χαροκαμένες μάνες, το συνδικάτο και οι νεκροθάφτες.
Μπέος: «Μη μας πεις πάλι για τις 12.000 δίκες που έχεις κερδίσει...».
Κούγιας: «Δεν μας λες εσύ τι δουλειά κάνεις;».
Μπέος: «Κι εσένα τι σε νοιάζει; Η Εφορία είσαι;».
Κούγιας: «Οχι, έτσι, για να μάθουμε...».
Μπέος: «Δεν κλέβω πάντως χαροκαμένες μάνες...».
Κούγιας: «Ποιος, εσύ που δέρνεις τον κόσμο;».
Μπέος: «Εγώ, μωρή παλιοχαμούρ..., δεν απειλώ παιδάκια, παλιαδερφ...».
Με την τελευταία κουβέντα έφυγε η μπουνιά προς τον Κούγια, ο οποίος ξαπλώθηκε στο πάτωμα. Αν και οι δύο άνδρες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν ενώπιον του αθλητικού δικαστή, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Λυκουρέζος τους διέψευσε καταθέτοντας ότι και γροθιά έπεσε και ακατονόμαστες εκφράσεις εκτοξεύθηκαν. Ομηρικές ήταν και οι αντιπαραθέσεις του Μπέου με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε μαζί με τον αδελφό του Θωμά «εγκεφάλους του οργανωμένου συνδικάτου που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και καθορίζει τις ομάδες που θα ανεβούν ή θα κατεβούν κατηγορία». Ο Μητρόπουλος απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Μπέο «χαρτορίχτρα και καφετζού», προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο Μπέος ευθυγραμμίστηκε με τις απόψεις του (τότε) υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη επειδή πήρε από τη ΓΓΑ 88 εκατ. δρχ.»!».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου