Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κάποτε «πόρνη» πολυτελείας…


Είναι ένας από τους τρείς λόγους που υποστηρίζω τη Μίλαν στην Ιταλία. Και οι τρεις σημαντικοί. Ο Γκούλιτ ο μεγαλύτερος. Ο φαν Μπάστεν και ο Ράικαρντ μετά.
Σε μια εποχή που το youtube δεν υπήρχε καν, οι «ιπτάμενοι Ολλανδοί» μέσα από τις σελίδες των αθλητικών εφημερίδων και τα «μονόλεπτα» της Αθλητικής Κυριακής ήταν στο μυαλό μου το playstation, πριν το playstastion. Ο Ρουντ Γκούλιτ, με την «περίεργη» κώμη, ήταν από άποψη αξίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο των ‘80s, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
6 εκατ. λίρες Αγγλίας, που σήμερα δεν λένε και πολλά (σε εμάς τους πλούσιους), αλλά τότε γέμιζαν μέχρι και καράβι. Μια μεταγραφή που μέχρι να πραγματοποιηθεί παραλίγο να φτάσει, ακόμα και στα δικαστήρια της UEFA, αφού ο νέος πρόεδρος της ομάδας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήθελε με το καλημέρα να θέσει τους δικούς του όρους, αποφάσισε να παρακάμψει την Αϊντχόφεν, μέχρι τότε ομάδα του Ρουντ, και να «μιλήσει» απευθείας, παράνομα βεβαίως, μαζί του.
«Ωραίος», όπως πάντα, ο Ιταλός αλλά και οι Ολλανδοί δεν μασούσαν ταραμά. «Φύτεψαν» κατασκόπους σε όλο το Μιλάνο κι άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία. Στο μεταξύ ο Ρουντ «ζέσταινε» το έδαφος. Η περίφημή του δήλωση πως «στην Αϊντχόφεν μου φέρονται σαν πόρνη πολυτελείας. Ο προπονητής με βάζει σε λάθος θέση ή όπου είχε κενό στην ενδεκάδα και η διοίκηση, πουλημένη στην Phillips, με βάζει να κάνω διαφημιστικά για ξυραφάκια» είχε κάνει την δουλειά της.
Τελικά, όταν οι Ολλανδοί βρήκαν αποδείξεις πως ο Γκούλιτ δεν πηγαινοέρχεται στο Μιλάνο για espresso, διπλασίασαν την τιμή του και ανάγκασαν τον πρωτάρη Σίλβιο να τους τα δώσει. Άξιζε τα λεφτά του; Μέχρι δεκάρας.
Σαν προπονητή δεν τον παρακολουθώ ιδιαιτέρως, αν και στα Wikipedia γράφεται πως δεν τα πήγε και άσχημα, μέχρι που έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του στα «γήπεδα» του Λος Άντζελες, στους «Γκάλαξι», στην προ Μπέκαμ εποχή. Από την ομάδα έφυγε, σχεδόν κακήν κακώς, αλλά βρήκε δουλειά εύκολα ως τι άλλο; Τηλεσχολιαστής στα αμερικανικά κανάλια. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, όταν και επέστρεψε στα γήπεδα.

Πέντε μέρες πριν η μαυροντυμένη χήρα ανατινάξει το αεροδρόμιο της Μόσχας, ο Ρουντ Γκούλιτ υπέγραφε συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών στην ποδοσφαιρική ομάδα Τέρεκ Γκρόσνι της ρωσικής επαρχίας της Τσετσενίας. Δίπλα στην δική του υπογραφή υπάρχει εκείνη του Ραµζάν Καντίροφ. Ιδιοκτήτης της ομάδας, ο πρώην αντάρτης αυτονοµιστής και νυν πρόεδρος της Τσετσενίας υπό τις ευλογίες του Κρεµλίνου, δεν είναι από τα καλά παιδιά. Και το Γκρόσνι όχι ακριβώς ο κόσμος της επαγγελίας.
Βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και πυροβολισμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Γκούλιτ δεν έχει ταξιδέψει ακόμα στην Τσετσενία, ούτε έχει συναντηθεί µε τον Καντίροφ. Αν το έκανε πριν υπογράψει, ίσως να είχε την ευκαιρία να τα μαζέψει και να φύγει.

«Ποτέ δεν διάλεγα τον εύκολο δρόµο. Συνήθως διαλέγω µονοπάτια τα οποία δύσκολα βλέπουν οι άλλοι», δήλωσε πάντως περιχαρής σε ολλανδικές εφημερίδες, χωρίς να αναφέρει το ύψος του συμβολαίου του.
Περίεργο, γιατί νόμιζα πως παντού, πλέον, κόβουν αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket