Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι δυο πλευρές του λόφου



Από το γραφείο του Αθλητικού Εισαγγελέα κλήθηκε να περάσει μια βόλτα ο ικανότατος κατά τα άλλα διεθνής striker, Κώστας Μήτρογλου, για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, κατεβάζοντας το παντελονάκι του. Και πριν καλά καλά προλάβει ο ταλαντούχος παίκτης να δώσει το «παρών» ενώπιον του Αθλητικού Εισαγγελέα άρχισαν οι δικαιολογίες από «αυτόκλητους συνηγόρους υπεράσπισης» και προς κάθε κατεύθυνση: «του έπεσε το σορτς. Του κόπηκε το λάστιχο».
Σιγά ρε μάγκες, μην ήταν το σορτς, από εκείνα τα retro, με το τρίχρωμο το λάστιχο (ξέρετε, τύπου Μπγιορν Μποργκ, by the way, τι παικταράς στο τέννις ο Σουηδός), που τα φορούσαμε όταν ήμασταν στο Δημοτικό και μας κοβόταν κάθε τρεις και λίγο.
Άρχισαν οι δικαιολογίες «τύπου Φερνάντο Νάβας». «Δεν έκανα χειρονομία κύριε Δικαστά. Έδειχνα το σκορ. 1-1!». Κάθε φορά οι ίδιες αστείες φτηνές δικαιολογίες ενώπιον του σοβαρότερου θεσμού που υπάρχει σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Της Δικαιοσύνης. Από ποδοσφαιριστές «αλάνια» που δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Να δηλώσουν ένοχοι. Να δηλώσουν έστω ότι παρασύρθηκαν από την τρέλα της στιγμής κι ας τιμωρηθούν. Να ζητήσουν και μία συγγνώμη, επειδή παραφέρθηκαν, όχι τόσο επειδή προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, αλλά από τους γονείς και τα πιτσιρίκια που πήγαν στο γήπεδο ή τους «καμάρωσαν» από την τηλεόραση και την επόμενη ημέρα είναι βέβαιο ότι 5 και 6 από αυτά θα κατέβασαν τις φόρμες τους στην αυλή του σχολείου, μιμούμενα τον Έλληνα σέντερ φορ.
Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Συνήθως μια ποινή επίπληξης. Άντε το πολύ ένα προστιματάκι χάδι. Θα «σκάσει μύτη» ο Κωστάκης με το δικηγόρο του, θα κατεβάσουν και μια ωραία αληθοφανή (;) ιστορία, βγαλμένη από το παρελθόν για εισαγωγή. «Μα κύριε δικαστά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εσείς μπορεί να μην είχατε γεννηθεί τότε, αλλά το 1938 στον ημιτελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Βραζιλία και Ιταλία είχαν κερδίσει πέναλτι οι Ιταλοί. Εκεί, λοιπόν, που ετοιμαζόταν ο Μεάτσα να το σουτάρει, του κόπηκε το λάστιχο από το σορτσάκι (από τα προηγούμενα βίαια κρατήματα των Βραζιλιάνων αντιπάλων). Με το ένα χέρι βαστούσε το σορτσάκι όταν εκτελούσε την εσχάτη των ποινών, στην οποία τελικά ευστόχησε, αφού ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, είχε λυθεί στα γέλια. Ο Μεάτσα έφυγε για να πανηγυρίσει με το σορτσάκι σχεδόν κατεβασμένο και οι συμπαίκτες του τρέξανε από πίσω για να καλύψουν τα απόκρυφά του και για να μην τιμωρηθεί. Ίδια περίπτωση κι εδώ κύριε Πρόεδρε, αυτά συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ένα ατύχημα ήταν.
Τέτοιες δικαιολογίες ακούγονται στα Ελληνικά Δικαστήρια, φίλοι μου. Όχι μόνον στα Αθλητικά. Αλλά και στα Πολιτικά και στα Ποινικά. Αυτή είναι η μία πλευρά του λόφου.

Η άλλη πλευρά του λόφου:
20 Απριλίου 2003, η Μπεσίκτας προέρχεται από ήττα στο Ντιαρμπακίρ, με 1-0, και υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε, η οποία τη σεζόν 2002-2003 βρίσκεται εκτός τροχιάς τίτλου.
Ο Πασκάλ Νουμά ανοίγει το σκορ στο 8ο λεπτό, το «Ολυμπιακό Στάδιο» της Κωνσταντινούπολης παίρνει φωτιά από τους οπαδούς των «μαύρων αετών», που είδαν την ομάδα τους να νικά τελικά με 2-0 (το δεύτερο γκολ ο Γιαλτσίν στο 64ο λεπτό, παίκτης είδωλο για το κλαμπ με το παρατσούκλι «Τούρκος Μαραντόνα» να τον συντροφεύει) και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του δέκατου πρωταθλήματος στην ιστορία της.
Ακολούθησαν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, πριν μετακομίσει στο Ντόνετσκ για λογαριασμό της Σαχτάρ, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Έκτοτε η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πήρε ένα ακόμη τίτλο, τη σεζόν 2008-2009. Το παιχνίδι με τη Φενέρ, για τον σκόρερ του πρώτου τέρματος της Μπεσίκτας, ήταν και το τελευταίο για τον υψηλόσωμο Γάλλο striker στην καριέρα του.

Το παιχνίδι; Το τελευταίο σε υψηλό επίπεδο για τον Νουμά, που μέχρι τότε είχε να επιδείξει σπουδαία επιτεύγματα με τις φανέλες των Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ, Καέν, Στρασμπούρ, Λανς και Μαρσέιγ. Ο λόγος; Βάζοντας το κοντινό πλασέ στη Φενέρμπαχτσε, στον πανηγυρισμό του βγάζει πρώτα τη φανέλα και κατόπιν τοποθετεί το αριστερό του χέρι, μέσα από το σορτσάκι, στο πέος του, ενέργεια που είχε αποδέκτες τους οπαδούς των «καναρινιών», χωρίς καν να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα!!!
Η τουρκική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ασχολήθηκε με τον «ιδιαίτερο» πανηγυρισμό του Νουμά, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία. Στη διαδικασία υπεράσπισής του σχολίασε πως ό,τι έκανε «ήταν μία προσωπική στιγμή ηδονής». Τιμωρήθηκε με επτά μήνες απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διοργάνωση της χώρας, ενώ ανεξαρτήτως της απόφασης αυτής η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου είχε κινήσει ήδη τις διαδικασίες φυγής του, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση, όπως είναι φυσικό, με τα «γούστα» της κερκίδας, διακόπτοντας το συμβόλαιό του.
Έτσι έκλεισε άδοξα μία μεγάλη διαδρομή ενός σπουδαίου, κατά τα άλλα παίκτη, σε ηλικία 31 ετών. Ο Νουμά στη συνέχεια πήγε για λίγο στο Κατάρ, στην Αλ Κορ, όπου έπαιξε ελάχιστα παιχνίδια, πήγε να δοκιμαστεί σε αμερικανικές ομάδες χωρίς αποτέλεσμα, καταλήγοντας το 2004 στη σκωτσέζικη Λίβινγκστον, όπου έπαιξε δύο, μόλις αγώνες, στην SPL. Κι όλα αυτά; Για μία ενέργεια που παραπέμπει σε άμυαλο άνθρωπο, αρεστή μεν στην εξέδρα, ενέργεια που την αποθέωσε και τη μνημονεύει ακόμη, όπως κι αυτοί που δικαιολογούν ακραίες ενέργειες, εφόσον «έχουν παίξει μπάλα»!!!

Μην μπείτε σε διαδικασία σύγκρισης! Και οι δύο «ποιητές» το ίδιο ήθελαν να πουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket