Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Comandante Pablo Garcia

Σίγουρα ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μια ειδική περίπτωση που ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση. Και αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Το γνωρίζουν καλύτερα όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα και εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιοι ακόμη και μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Δεν αποκλείεται ακόμη κι ο Σαββίδης που δεν τον είχε δει και πολύ να αγωνίζεται, να είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για άτομο ειδικού χειρισμού. Ο ΠΑΟΚ, κατά τη γνώμη μου, βγήκε χαμένος απ’ όλη αυτή την υπόθεση, γιατί δεν χειρίστηκε σωστά και έξυπνα τον ποδοσφαιριστή. Οχι γιατί είχε να προσφέρει πολλά στο υπόλοιπο της καριέρας του, αλλά επειδή είχε και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο fun club, σε εποχές από τις οποίες έλειψε ένας ηγέτης, μια προσωπικότητα από την ομάδα με επαναστατικές και σε πολλές περιπτώσεις ακραίες, υπερβολικές και καταδικαστέες απόψεις.
Ηταν πολύ πιο επαναστάτης από εκείνους που διαφήμιζαν την «επανάστασή» τους, αλλά έτρεχαν στα αεροδρόμια να σώσουν τον Μαρινάκη και τελικά κατέληξαν σε «ανάπτυξη» με χρέη όμως… 
Ο Γκαρσία, εκτός από σύμβολο που τα ‘βαζε με το κατεστημένο και δεν λογάριαζε το οποιδήποτε κόστος σε ποινές κ.λπ., έπαιξε μπαλάρα στον ΠΑΟΚ. Ειδικά την εποχή του Σάντος που τους είχε ταιριάξει με τον Βιτόλο στο κέντρο, ο ένας να τρέχει σαν να τον κυνηγάει η εφορία κι ο άλλος να ελέγχει με την πείρα του, τον ρυθμό, τις καταστάσεις ενός αγώνα, τα πάντα. Ενας original αρχηγός.
Εδώ και καιρό πάντως, ο χαρισματικός κομαντάτε αγωνιζόμενος μόλις σε 6 παιχνίδια, δεν ήταν «κανονικός ποδοσφαιριστής» και παρά τις αλχημείες, τις «φαεινές» ιδέες, το συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας, τις ευρεσιτεχνίες, τις σπαζοκεφαλιές, την θέληση του Δώνη να τον αντικαταστήσει, το «σύμπαν συνωμότησε» και ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει αντικατασταθεί στον ΠΑΟΚ.
Το πού θα κατέληγε η υπόθεση ήταν λίγο πολύ γνωστό. Απλά δεν ξέραμε πότε. Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Σαββίδης, γιατί δεν είναι άνθρωπος του στυλ να τους βολεύει όλους και επειδή χειρίστηκε σαν πολιτικός, στην αρχή, την υπόθεση Γκαρσία. Δεν πήρε, δηλαδή, από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση κι άνοιξε τα χαρτιά του όταν έφτασαν τα πράγματα στην οριστική ρήξη μεταξύ του ποδοσφαριστή και του προπονητή του. Το σίγουρο είναι ότι ο Σαββίδης, έστω κι αν επέλεξε, καθυστερημένα, να «θυσιάσει» τον Γκαρσία, γιατί έτσι έπρεπε να κάνει για την ομάδα, δεν έχει ξεχάσει ότι ο Δώνης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την μοναδική βεντέτα που είχε στην ομάδα. Δεν ξέχασε ότι την καυτή πατάτα δεν μπόρεσε να την καθαρίσει μόνος του και πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση για να το πράξει.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή η οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και δεν σβήνει. Βρίζουν και κατηγορούν τους πάντες. Είναι δικαιολογημένη αυτή η αντίδραση. Οταν σου διώχνουν το ίνδαλμά σου αντιδράς... αν και συνδυασμός που προπηλακίζει και χειροδικεί από τη μια μεριά και αγγίζει τα όρια της λατρείας ενός Κούδα, από την άλλη, είναι συνδυασμός που σκοτώνει κάθε ομάδα. Ο πρώτος στόχος τώρα είναι ο Δώνης. Αυτόν θεωρούν ότι «έφαγε» τον Γκαρσία και τον τελείωσε. Είναι όμως έτσι ή ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο... λαγός της υπόθεσης; Το βέβαιο είναι πως εάν δεν είναι ο Δώνης εκείνος που τον καθάρισε, δεν είναι ο εγωισμός του ίδιου του Γκαρσία που τον οδήγησε στην έξοδο, αλλά η ευθύνη είναι του Σαββίδη, κανείς αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται και ίσως δεν τολμά να εναντιωθεί στο αφεντικό του ΠΑΟΚ με τον τρόπο που εναντιώνεται στον προπονητή.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Αλλος ΠΑΟΚ ως τον Δεκέμβριο, άλλος μετά τον Δεκέμβριο. Σαββίδης και Τσιστιακόφ είναι φως φανάρι ότι διοικούν χωρίς κανένα συναίσθημα, ο πρώτος βάζει τα λεφτά του και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ο δεύτερος βαδίζει πάνω σ’ ένα πλάνο από το οποίο μοιάζει δύσκολο να τον κουνήσεις για να παρεκκλίνει. Ο ΠΑΟΚ κάποτε κατέβαινε στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με μπροστάρη τον Γκαρσία και πλέον θα πηγαίνει με την ομάδα του, το σύνολο και τη δυναμική του νέου του αφεντικού, άσχετα αν αυτή δεν είναι στο φόρτε της. Ο χρόνος θα δείξει εάν όντως ο Δώνης έχει αδικήσει τον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μπορεί εύκολα να το αποδείξει, στην επόμενη ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket