Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τί δεν καταλαβαίνεις;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μείωση της ποινής του Σαλπιγγίδη από έξι αγωνιστικές σε μία αποτελεί προσωπική επιτυχία του Ιβάν Σαββίδη. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του εξαντλώντας κάθε επιρροή που διαθέτει (μπράβο του και μαγκιά του), για να μπορέσει να πετύχει την άμεση επιστροφή του Σαλπιγγίδη στους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σαββίδης λειτούργησε παρασκηνιακά, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να το κάνει. Η δύναμη του είναι αυταπόδεικτη από όλους. Ακόμη και από την... δικαιοσύνη. Φυσικά, ότι και να υποστηρίζει ο δικηγόρος ή ο οπαδός της ομάδας, το φάσκελο, η μούντζα δηλαδή, για να μην παίζουμε με τις λέξεις και τις προθέσεις, είναι «έργω εξύβριση» και τιμωρείται με τέσσερις αγωνιστικές και όχι «ανάρμοστη συμπεριφορά» για να επιβληθεί ποινή μιας αγωνιστικής. Το γιατί «έπεσε» η ποινή δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης είναι τόσο υποκειμενική που παύει να είναι δικαιοσύνη. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει δείξει, έτσι κι αλλιώς, πολλά και «ωραία» αντίστοιχα δείγματα γραφής στο παρελθόν, αφού έχει κάνει κουρελόχαρτο κάθε κανονισμό, ανάλογα με τις ορέξεις της και ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται. Η επιτροπή εφέσεων λειτουργεί εδώ και χρόνια ως επιτροπή «αφέσεων».
Η ίδια επιτροπή είχε πάει στα γραφεία μιας κάποιας... ΕΠΟ του Πιλάβιου για να συνεδριάσει Σαββατιάτικα και να μειώσει την ποινή του Μιραλάς από δύο αγωνιστικές σε μία για να παίξει την επόμενη μέρα κόντρα στον Αρη. Η ίδια επιτροπή είχε δώσει άδεια στην ΑΕΚ και ένα από τα «προσχήματα» για να τετραγωνίσουν τον κύκλο ήταν ότι... θα γίνει το δικαστήριο με τον Ψωμιάδη, θα το κερδίσει η ΑΕΚ και θα πάρει τα λεφτά της. Τί δεν καταλαβαίνεις;
Με τρία «θα» η ΑΕΚ έγινε ξαφνικά βιώσιμη και μπορεί ακόμη και τώρα να παίζει Super League. Η συνέχεια είναι γνωστή. Εγιναν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα, με τον Σοφοκλή και τις επιτροπές του να κάνουν καθημερινά παρέλαση, σαν καρναβάλια. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ. Είναι η δήλωση του Πιλάβιου ότι «ο ΟΦΗ παίζει με την ανοχή μου». Είναι η ΟΥΕΦΑ που εμφανίστηκε πολύ γρήγορα και κυνήγησε τότε (εκτός από ΑΕΚ) και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό γιατί είχαν χρέη. Είναι οι αλλαγές κανονισμών, σε μία νύκτα, και η μη αδειοδότηση δεν ήταν πια υποβιβασμός, από τη στιγμή που τριγύρω υπήρχαν τόσες χρεοκοπημένες ομάδες. Ενώ τον προηγούμενο χρόνο υπήρχε... κερδοφορία. Ηταν, αμέσως μετά (σύμπτωση κι αυτή) οι επτά ομάδες που δεν πήραν άδεια, δηλαδή η ΑΕΚ, ο Αρης, ο ΟΦΗ, τα Γιάννενα, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός, με τον τελευταίο να παίρνει άδεια δευτεροβάθμια. Ηταν οι προσωρινές φορολογικές ενημερότητες... Εντάξει ρε παιδιά, ήταν και η υπόθεση των στημένων αγώνων, όπου πρωτόδικα, όλοι είχαν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό έπεσαν στα μαλακά, γιατί «ο αέρας φυσούσε υπέροχα».
Το θέμα είναι τι ποδόσφαιρο θέλουν πραγματικά ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης και όσοι παράγοντες υποτίθεται επενδύουν τα χρήματα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιβάν Σαββίδης κέρδισε χθες μια μάχη και μπράβο του γιατί έκανε καλό στην ομάδα του. Θα ήθελα, πάντως, να δω και την αντίδραση του σε περίπτωση  που στο ντέρμπι της Κυριακής, στο «Καραϊσκάκης», ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μουντζώσει τον Σαλπιγγίδη ή κάνει μια άλλη χειρονομία στον διαιτητή και το ματς τιναχτεί στον αέρα, με τι μούτρα θα βγει να ζητήσει την τιμωρία του...
Η τελεσίδικη απόφαση με τη μείωση της ποινής του Σαλπιγγίδη από έξι αγωνιστικές σε μία μπορεί να χαρακτηριστεί από «σκανδαλώδης» έως «σολομώντεια», ανάλογα από ποια οπτική γωνία επιλέγει ο καθένας να τη δει. Γνώμη μου είναι ότι ο Σαββίδης «έφαγε το τυρί» που του πέταξαν τα λαμόγια του συστήματος. Λάθος μυαλά, αστείο σύστημα.

Επιλογές:
Ternana-Brescia 2 (2,50)
Bari-Livorno 2 (2,30)
Sassuolo-Verona 2 (3,40)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket