Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θίχτηκε το αυτο-αδιοίκητο του Σοφοκλή!

O Σοφοκλής και η Super League δεν δικαιούνται να ομιλούν για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Και αν γίνει η «στραβή» (λέμε τώρα) και η FIFA πετάξει εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την Εθνική από το Euro, η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο αυτούς τους δύο. Αλλά όλα αυτά είναι παραμύθια.
Ξύπνησε, που λέτε, ένα ωραίο πρωινό ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ανακάλυψε ότι το να χορηγεί πιστοποιητικά η ΕΕΑ θίγει το αυτοδιοίκητο! Mωρέ τι μας λες; Τα προηγούμενα δέκα χρόνια που υφίσταται η Επιτροπή (ο νόμος ισχύει από το 2002), δεν το έθιγε; Το επιχείρημα ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΕΑ ήταν ανενεργή δεν ευσταθεί. Διότι στην πραγματικότητα όλοι θα έπρεπε να χαρούν που επιτέλους ενεργοποιήθηκε και έγιναν έλεγχοι. Δηλαδή, αντί να βρίζουμε τους προηγούμενους υπουργούς που κατάντησαν την ΕΕΑ διακοσμητικό στοιχείο και να πούμε μπράβο στους νυν που επιτέλους την επανασύστησαν, γίνεται το αντίθετο!
Ρε Σοφοκλή και εσείς πουστράκια της Super League, να δεχτούμε ότι όλοι είχαν βολευτεί τόσα χρόνια με την ανυπαρξία της ΕΕΑ και γι’ αυτό δεν υπήρχε θέμα. Τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όμως, που η Επιτροπή δεν χορηγούσε πιστοποιητικό σε έντεκα συλλόγους και τους εξαφάνιζε από το χάρτη, γιατί δεν μίλησε κανείς; Τότε δεν θίχτηκε το αυτοδιοίκητο; Γιατί δεν το κατήγγειλαν στη FIFA και της το απέκρυψαν; Μήπως γιατί τότε βολεύτηκαν που η ΕΕΑ τους έβγαζε από τη δύσκολη θέση; Μήπως γιατί έκανε όλη τη «βρώμικη δουλειά» που οι άλλοι ήταν ανίκανοι να κάνουν; Αρα λοιπόν, ο Πιλάβιος και η Super League παραβίασαν πρώτα αυτοί το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητό τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το κάνουν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το κάνουν, γιατί αν άνοιγαν οι φάκελοι όλων των ομάδων, θα γινόταν της πουτάνας το κάγκελο! Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Εργοτέλη κανένας δεν θα έπαιρνε άδεια...!!!
Τι άλλαξε τώρα και τρέχουνε στη FIFA; Ποιος το υποκινεί όλο αυτό και γιατί; Και αυτός που το υποκινεί, τι ακριβώς τον φοβίζει με την ΕΕΑ; Τα πράγματα είναι απλά... Δώδεκα από τις δεκαέξι ομάδες της Super League αυτή την στιγμή, με αυτά τα δεδομένα που έχουμε τώρα, δεν παίρνουν άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα.
Για να ξέρουμε και τι λέμε, η αντίδραση όλων αυτών που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη, είναι ακατανόητη. Διότι το άρθρο 19, είναι στην πραγματικότητα μια σαχλαμάρα και δεν προσθέτει κάτι ιδιαίτερο στα ήδη ισχύοντα και αποδεκτά από τα λαμόγια. Αυτό που λέει, είναι ότι οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι δεσμευτικές. Μα έτσι κι αλλιώς, πάντα δεσμευτικές ήταν! Μάλλον, μερικοί μαλάκες, ξεχνούν ότι το καταστατικό της Super League (το οποίο έχει εγκριθεί φυσικά από τον κάθε Πιλάβιο), προβλέπει ξεκάθαρα ότι χωρίς πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, καμία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της! Αρα είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις της Επιτροπής ή όχι; Αυτό το τελευταίο, έχει «επικυρωθεί» και με πρόσφατη απόφαση αθλητικού δικαστηρίου!
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Σοφοκλή κατά της Super League, επειδή δεν του όριζε τα παιχνίδια. Οι Βολιώτες υποστήριζαν ότι επειδή η αθλητική ποινή που τους έχει επιβληθεί είναι αφαίρεση βαθμών, η λίγκα όφειλε να τους βάλει να παίζουν κανονικά και όχι να προχωράει το πρωτάθλημα τότε, με ομάδα Α και ομάδα Β. Στο δικαστήριο η Super League έλεγε τότε ότι «σύμφωνα με το καταστατικό μας, για να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα πρέπει να διαθέτεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Και εσύ δεν έχεις!». Το Διαιτητικό Δικαστήριο του Πιλάβιου έκανε αποδεκτό το επιχείρημα! Η λίγκα κέρδισε την υπόθεση και ο Βόλος δεν έπαιξε ποτέ! Μάλιστα, και στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο αναφέρει ρητά ότι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο (καταστατικό λίγκας), απορρίπτεται η προσφυγή του Βόλου!
Και ρωτώ εγώ ο αγράμματος και αφελής. Είναι ή δεν είναι 100% αναγνωρισμένη και αποδεκτή η ΕΕΑ από τη Super League, τον Σοφοκλή και τους παρατρεχάμενους του;

Επιλογές:
Stoke-Valencia 2 (2,30)
Ajax-Manchester Utd. 2-3 Goals (1,90)
Lazio-Atletico Madrid 2 (2,55)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket