Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κομπινεζόν

Μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις που ακούγονται στις εξέδρες του σταδίου Ζιλ Ντεσασό της Χάβρης είναι «κομπινεζόν!». Συνήθως τη φωνάζει κάποιος στο διπλανό του, συνοδευόμενη μ’ ένα χαμόγελο που σημαίνει «ξέρεις τι εννοώ, δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω», όταν ένας παίκτης της Χάβρης κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα σε κάποιον αντίπαλο.
Η λέξη μπορεί να οδηγεί το μυαλό μας σε... ροζ μονοπάτια, αφού ο Έλληνας το μόνο κομπινεζόν που ξέρει παραθέτει σε γυναικείες κρεβατοκάμαρες (και όχι μόνο...). Στην αργκό όμως των οπαδών της Χάβρης σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό, πιο βίαιο.
Ο σύλλογος της Χάβρης ιδρύθηκε το 1872 από Άγγλους, κυρίως αντιπροσώπους εμπορικών εταιρειών που είχαν την έδρα τους σ’ αυτό το πολυσύχναστο λιμάνι της Νορμανδίας, απέναντι από τις βρετανικές ακτές. Απόφοιτοι των δύο φημισμένων πανεπιστημίων του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, οι Άγγλοι έδωσαν στο σύλλογο εκτός από αγγλικό όνομα (η επίσημη ονομασία είναι Le Havre Athletic Club) και τα χρώματα των πανεπιστημίων, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, τα οποία… έδεσαν και με τον λιμανίσιο χαρακτήρα της πόλης. Οι ιδρυτές, όμως, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν το κλαμπ θα επικεντρωνόταν στο ράγκμπι ή στο ποδόσφαιρο. Κι επειδή ήταν πολύ λίγοι για να διαχωριστούν, αποφάσισαν έναν… συγκερασμό. Ο οποίος στα γαλλικά λέγεται «κομπινεζόν!».
Επί σχεδόν 20 χρόνια στη Χάβρη παιζόταν ένα παιχνίδι που είχε εξίσου στοιχεία ποδοσφαίρου και ράγκμπι, οι παίκτες επιτρέπονταν να παίζουν με χέρια και με πόδια και ήταν υπέρ του δέοντος βίαιοι για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι αυτό, το «κομπινεζόν», δεν το ακολούθησε κανείς, όμως μόνο το 1894, μετά από 22 χρόνια ύπαρξης, η Χάβρη διαχώρισε τα τμήματα ποδοσφαίρου και ράγκμπι και ζήτησε να εγγραφεί στη γαλλική ομοσπονδία των σπορ. Αυτό της στέρησε την επίσημη ποδοσφαιρική πρωτιά, αφού η Μιλούζ, μια ομάδα φτιαγμένη από Γερμανούς στην Αλσατία, έφτιαξε ποδοσφαιρικό τμήμα έναν χρόνο νωρίτερα και θεωρείται η πρώτη αμιγώς ποδοσφαιρική ομάδα σε όλη τη Γαλλία.
Το «κομπινεζόν» λοιπόν, αποτελεί παρελθόν για παραπάνω από έναν αιώνα, ωστόσο ορισμένα από τα βίαια στοιχεία του υπάρχουν και σήμερα στο παιχνίδι της Χάβρης. Ή τουλάχιστον, έτσι θέλουν να πιστεύουν οι ρομαντικοί της οπαδοί. Είναι πάντως, γεγονός ότι η Χάβρη εκμεταλλεύεται την έδρα της για να επιβάλει το παιχνίδι της και σύμφωνα με μια έρευνα (με στοιχεία δεκαετίας) του France Football το 2005 ήταν η ομάδα με τις περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες όταν έπαιζε εντός έδρας…
Μήπως αυτό… φταίει που η Χάβρη έχει από τις πιο δυσκολοκατάβλητες έδρες στη γαλλική Λιγκ 2; Το 10-3-1 φτάνει και περισσεύει για να την φέρνει στις θέσεις της πρώτης τριάδας, που οδηγεί στα σαλόνια της Λιγκ 1, ανεξάρτητα από το προβληματικό και αναποτελεσματικό 1-8-5 που παρουσιάζει εκτός έδρας. Ο προπονητής Σεντρίκ Ντορί δεν έχει καθόλου άδικο όταν λέει πως η ομάδα του πρέπει να κάνει το 5/5 εντός έδρας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να φτάσει το «μαξιλαράκι» των 60 βαθμών, που κατά τους υπολογισμούς του, θα οδηγήσουν στην άνοδο.
Αντίπαλος της Χάβρης απόψε είναι η Ιστρ. Ένας σύλλογος χαμηλών τόνων, χωρίς παράδοση. Με τους 38 βαθμούς που έχει μαζέψει ως τώρα ξέρει ότι βρίσκεται μόλις δύο νίκες μακριά από την εξασφάλιση της παραμονής, που αποτελεί και τον πρωταρχικό της στόχο. Φυσικά δεν θα κάτσει να χάσει επίτηδες, αλλά η απόδοση για τη νίκη της έμπειρης και αποτελεσματικής Χάβρης στο γήπεδό της είναι δίκαιη.

Πηγή: kontra.gr

Πρόταση:
Le Havre - Istres 1 (1,70)
St. Pauli - Schalke 2 (2,15)

«Παιχνίδι» με τα γκολ:
Peterborough - Bournemouth 4-6 Goals (2,20)
Troyes - Sedan Goal-Goal (1,65)
Arminia Bielefeld - Augsburg Over (1,70)

2 σχόλια:

Pagartanis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Dacotieris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket