Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Από το Staples Center στο Ιβανώφειο


Σμους Πάρκερ. Ένα τεράστιο μπασκετικό ταλέντο με μια πολύ περίεργη διαδρομή: «ανοιχτά» της Νέας Υόρκης, κολεγιακές μεταγραφές, ΝΒΑ, Ελλάδα, «πενταδάτος» με τον Κόμπι Μπράιαντ, Κίνα και ξανά Θεσσαλονίκη. Ιδού η αλλοπρόσαλλη καριέρα ενός παίκτη που θα μπορούσε να γίνει all-star αν δεν υπήρχε εκείνο το καταραμένο εισιτήριο πάρκινγκ!
Η ιστορία του Σμους Πάρκερ που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή δεν είναι συνηθισμένη. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον αμερικάνο γκαρντ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη με τον οποίο είχε στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας στο φάιναλ φορ της Λαμίας.



Για τα επόμενα χρόνια η ζωή του Πάρκερ πήρε διαφορετική τροπή. Μετά τον Άρη επέστρεψε στο ΝΒΑ (τη σεζόν 2002-2003 είχε αγωνιστική στο Κλίβελαντ όπου είχε 6,2 πόντους και 2,5 ασίστ σε 66 ματς και 16,7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο) αλλά η πρώτη σεζόν ήταν μάλλον άγονη: την μοιράστηκε μεταξύ Ντιτρόιτ και Φίνιξ όπου συνολικά έπαιξε 16 ματς, είχε κάτι σαν 8 λεπτά συμμετοχής και 3 πόντους κατά μέσο όρο. Μέχρι που έγινε το «μπαμ».

read more
Το καλοκαίρι του 2005 ο Πάρκερ βρέθηκε στους Λέικερς όπου άρχισε και το όνειρο! Έμεινε για δύο χρόνια στο Staples Center στο πλευρό του Φιλ Τζάκσον και του Κόμπι Μπράιαντ και ήταν ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας σε 162 συνεχόμενα ματς, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη που «ήθελε» είτε τον βετεράνο Άαρον Μακ Κι, είτε τον Σάσα Βουγιάσιτς στην πρώτη πεντάδα. Μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου της σεζόν 2006-2007 και στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν έχασε τη θέση του βασικού από τον Τζόρνταν Φάρμαρ. Ο Πάρκερ ήταν εκπληκτικός με 11,5 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 3,7 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 33,8 λεπτά συμμετοχής στους Λέικερς τη σεζόν 2005-2006 ενώ άρχισε και στα 82 ματς στην πρώτη πεντάδα! Μάλιστα πολλοί «τρελάθηκαν» όταν τον είδαν να αρχίζει βασικός στο εναρκτήριο ματς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς αλλά «ξετρελλάθηκαν» όταν στα 4 από τα πρώτα πέντε παιχνίδια δεν έπεσε κάτω από τους 20 πόντους!

Την επόμενη σεζόν ήταν βασικός σε 80 από τα 82 ματς (είπαμε παραπάνω για τον Φάρμαρ) και είχε 11,1 πόντους, 2,8 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Είχε χάσει πιά τη θέση του από τον Φάρμαρ στα πλέι οφ όπου σε 11,8 λεπτά συμμετοχής είχε 1,8 πόντους και μόλις 15% στα σουτ! Η «κάτω βόλτα» είχε αρχίσει κι εξακολούθησε στο Μαϊάμι (σε 9 ματς είχε 4,8 πόντους σε 20,3 λεπτά) όπου είχε και μπλεξίματα με το νόμο (κατηγορήθηκε από υπάλληλο πάρκινγκ ότι μετά από διαφωνία τον χτύπησε στο αριστερό χέρι) αλλά και στους Κλίπερς (6,4 πόντοι σε 19 ματς με 21% στα σουτ) με αποτέλεσμα να αναζητήσει ξανά την καριέρα του εκτός ΝΒΑ, πρώτα στην Κίνα (Γκουανγκντόνγκ) και στη συνέχεια στην Ρωσία (Αγία Πετρούπολη).

Ο Πάρκερ πήρε το παρατσούκλι «Σμους» το οποίο είχε και ο πατέρας του (τον οποίο έχασε σε ηλικία 8 ετών) ενώ ήταν «πρώτη μούρη» σαν πιτσιρικάς στα «ανοιχτά» του Μπρούκλιν με αποτέλεσμα να του κολλήσουν διάφορα προσωνύμια: NBA Live, Griom Reaper και Aviator.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket