Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει λύση;


Πριν από τα χθεσινά ματς, ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ισόβαθμοι ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού. «Καίγονταν» για βαθμούς. Θα τους πάρουν πίσω; Ποτέ! Και ίσως στο τέλος αυτοί οι χαμένοι βαθμοί να κοστίσουν πανάκριβα στον έναν εκ των δύο.

Το κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι ότι τα πέναλτι του Κουκουλάκη και του Κάκου ήταν κάλπικα. Είναι ότι φάνηκαν «ετσιθελικά». «Διεθνείς» και «ικανότατοι» είναι αμφότεροι, κοντά στις φάσεις βρίσκονταν, οφθαλμοφανής ήταν η βουτιά του Λέτο και καθαρή η απόκρουση του Ορόθκο. Δύο πέναλτι βγαλμένα από τις «ένδοξες» εποχές της Παράγκας, τα οποία θα λάβουν μυθικές διαστάσεις, επειδή καθόρισαν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Ο Ολυμπιακός και ο Σισέ δεν έβαλαν δεύτερο και τρίτο γκολ, γι' αυτό και ο θόρυβος δικαίως θα πολλαπλασιαστεί σαν «αντίλαλος» της all time classic ατάκας του μπαμπά Σπάθα (άλλος «μαλάκας» ο υιός), στις κασέτες του Τριανταφυλλόπουλου, με μια μικρή παραλλαγή. «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να κερδάνε...». Με τη διαφορά ότι ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε και το «άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά» θα είναι το σουξέ του Μαΐου (ω, βέβαια).

Δεν πάει πουθενά αυτό το «είδος» ποδοσφαίρου που παίζεται στην Ελλάδα. Το μόνο που καταφέρνει είναι να απωθεί τους Έλληνες, ακόμη και τους πιο «άρρωστους», τους εθισμένους, που δεν μπορούν να βγάλουν από τη ζωή τους το ποδόσφαιρο και την ενασχόληση με την «αρρώστια», την αγαπημένη τους ομάδα. Οι μάζες γυρίζουν την πλάτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πρώτους τους πιτσιρικάδες, τους κάτω των 20 ετών, που μεγαλώνουν με πιο ανοιχτό κεφάλι από αυτούς των προηγούμενων γενιών, που έχουν την τύχη να μεγαλώνουν με Ιnternet και δορυφορική τηλεόραση και έχουν το προνόμιο να κάνουν συγκρίσεις και να φτάνουν σε συμπεράσματα.

Για το γνωστό σινάφι των δημοσιογράφων με κασκόλ τα έχουμε πει. Αυτών που καυχώνται πως πρώτα είναι με την ομάδα τους και μετά με το καθήκον και τη δουλειά τους. Όλων αυτών που «σπρώχνονται» καθημερινά για να πουν τη μεγαλύτερη μαλακία και να χαϊδέψουν τα αυτιά των οπαδών και που επιθυμούν να μετρούνται στον χώρο ως άτυποι κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Επαγγελματίες συκοφάντες και διαστρεβλωτές οποιασδήποτε αλήθειας προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση. Φέρνουν κι αυτοί ευθύνες για την κατάντια του ποδοσφαίρου, οπότε πολύ λογικά οι μεγαλοπαράγοντες λειτουργούν σαν «τσιφλικάδες» όπου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους κρίνει.

Τι έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο οι διαιτητές; Καθυστέρησαν κατά δέκα λεπτά την έναρξη των αγώνων για να φωνάξουν την αγωνία τους για τις επιθέσεις που δέχονται. Μαζί τους, είμαστε όλοι κατά της βίας και της τρομοκρατίας. Θα ήταν καλό όμως να μας πουν πώς πρέπει να αντιδράσουμε εμείς, που θέλουμε να πάψουν αυτοί, οι διαιτητές, τις «επιθέσεις» στο ποδόσφαιρο. Να αργήσουμε κατά δέκα λεπτά να πάμε στο γήπεδο οι ποδοσφαιρόφιλοι; Να φορέσουμε «θέλουμε επιτέλους καθαρό ποδόσφαιρο» μπλουζάκια όλοι μαζί; Τι στο καλό μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς, εκτός από το να φωνάζουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε αλλοιωμένο ποδόσφαιρο;

Να μια «εμπνευσμένη» λύση που διάβασα σήμερα και μου άρεσε:
Κάθε καλοκαίρι μαζεύονται όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων της Superleague για την κλήρωση του πρωταθλήματος σε κάποιο από τα γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Καταρτίζεται λοιπόν, το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εν μέσω ευχών, κοκτέιλ, χειραψιών και λοιπών μαλακιών. Μέχρι εδώ όλα καλά. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να συγκεντρώνονται, μυστικά σε έναν άλλον χώρο, για να κάνουν τη «δική τους κλήρωση». Σε ένα υπόγειο, σε ένα γιαπί, όπως αρμόζει να γίνονται αυτές οι «δουλειές». Για το ποιον θα βγάλουν τα υπόλοιπα σωματεία πρωταθλητή της επόμενης σαιζόν, με κλήρωση. Ας υποθέσουμε ότι βγαίνει από την κληρωτίδα το μπαλάκι του Αστέρα Τρίπολης (τυχαία η αναφορά). Η απόφαση θα είναι ξεκάθαρη: πρωταθλητής της επόμενης περιόδου θα είναι ο Αστέρας, η ομάδα «φαινόμενο», που θα αποθεώνεται σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα (εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) θα «χάνουν» εντός και εκτός έδρας από τους Αρκάδες. 26 αγωνιστικές Χ 3 βαθμοί=78 βαθμοί. Και πρωταθλητής ανακηρύσσεται η έκπληξη του πρωταθλήματος ο Αστέρας!!! Όλα τα προηγούμενα πρωταθλήματα κρίνονταν στους 70, 71 βαθμούς. Με 78 βαθμούς είσαι αναμφισβήτητος πρωταθλητής και συμμετέχεις στο Champions League της επόμενης περιόδου. Χωρίς play off, χωρίς άλλες διαδικασίες.

Το σκαρώνεις αυτό το σχέδιο για τα επόμενα τρία, τέσσερα άντε πέντε χρόνια. Θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει η κατάσταση στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Θα μού πείτε ορισμένοι «δεν γίνονται αυτά», «ντροπής πράγματα», οι περισσότερες ομάδες είναι «εξαρτημένοι δορυφόροι» των δύο μεγάλων…Ε τότε, ας μείνουμε στα σημερινά. Κι ας μην «μυξοκλαίμε». Θα έχουμε μονίμως το πρωτάθλημα της «τσόντας». Γιατί αυτό μας αξίζει. Τραβηγμένο το σενάριο, αλλά οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις.
Υ.Γ. Η δική μου αισθητική δεν επηρεάζεται από πανηγυρισμούς τύπου Μήτρογλου. Ούτε σοκάρομαι από το «βρακάκι» του, ούτε με νευριάζει ο παροξυσμός που τον πιάνει όταν σκοράρει! Δικαίωμά του να κάνει ακόμη χειρότερα την επόμενη φορά. Μία «καλή» τιμωρία όμως θα ήταν ιδανικό επακόλουθο, μπας και «συνέλθει» νοητικά αυτός ο παίκτης. Αμφιβάλλω αν θα γίνει κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας επίσης πως παρόμοια σκηνικά σαφώς κι έχουν ξανασυμβεί σε γήπεδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket