Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έχασε τη «βιτρίνα» του...


Σοφή η γιαγιά του Κούπερ που του έλεγε «όταν είσαι σε μεγάλη καταιγίδα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δεις τι έγινε». Και αφού ο Κούπερ θυμήθηκε (την γιαγιά του) τώρα στην καταιγίδα, όφειλε να τη θυμάται και πριν από αυτήν. Γιατί συνήθως την καταιγίδα την προβλέπεις, ειδικά αν παρακολουθείς τα σύννεφα. Και μέχρι να «στρώσει» ο καιρός, μπορεί το καράβι να έχει απομακρυνθεί από τη στεριά.

Καλημέρα σε όλους.

Μετά το «ναυάγιο» στην Εθνική Γεωργίας, ο Αρης υπήρξε η «ευκαιρία» για τον Έκτορ Κούπερ, αλλά και ο Έκτορ Κούπερ υπήρξε «ευλογία» για τον Αρη, χωρίς αμφισβήτηση. Ο Αρης με προπονητή τον Κούπερ πήρε μία τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη (μετά και τα περσινά play-οff) του ελληνικού πρωταθλήματος, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, προκρίθηκε στους «32» του Europa Ligue εις βάρος της κατόχου του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, έδωσε έτοιμους δύο παίκτες στους «23» της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική.
Με λίγα λόγια, διαχειρίστηκε ένα ρόστερ, στο οποίο οι προσθαφαιρέσεις στο μεταξύ δεν σταμάτησαν ποτέ (λόγω Κόντη), και του εξάντλησε τις αντικειμενικές δυνατότητες. Παραπέρα, μοιάζει πως δεν πήγαινε το πράγμα. Βρήκε ταβάνι. Κακά τα ψέματα, ο Κούπερ ήταν ο προπονητής που έκανε τον κόσμο του Αρη να «πιστέψει», του έδωσε κάτι για να «πιαστεί» (όραμα). Ήταν ο προπονητής που έκανε τον κόσμο να αγοράσει διαρκείας και «σε κάθε ευκαιρία», (ο κόσμος) να απειλεί πως θα τα δώσει πίσω εάν κάτι πήγαινε «στραβά» με τον προπονητή.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.
Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι αυτό «το άτιμο το όραμα» που έδινε ξαφνικά ο Κούπερ, ακόμη δεν μπορούν να του δώσουν διαστάσεις. Λένε για το όραμα που ποτέ δεν έγινε τίτλος, ποτέ δεν έγινε μια σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν ποτέ το όραμα μιας τουλάχιστο σημαντικής επιτυχίας που θα μπορούσε να «σηκώσει» τον Αρη, τον τεταρτο-πεμπτο-εκτο της πρώτης κατηγορίας (τα τελευταία χρόνια), με μια «φωτοβολίδα» κάθε 30 χρόνια στην Ευρώπη. Από την Περούτζια στην Ατλέτικο και ίσως μια ακόμη «φλασιά» με τη Σαραγόσα. Μερικοί τελικοί κυπέλλου που έμειναν στην ιστορία για τη συμμετοχή των Αρειανών οπαδών κι όχι για την κατάκτηση του τροπαίου και αυτό είναι όλο. Το όραμα του τίποτε.

Οι πρώτες στιγμές μετά την παραίτηση του Έκτορ Κούπερ γεννά ένα σωρό ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν στα σίγουρα. Για τους περισσότερους οπαδούς του Αρη, η διοίκηση και «ίσως» ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης είναι οι υπεύθυνοι για την αποχώρηση του Αργεντίνου που έφερε τον τίτλο του σημαντικότερου τεχνικού που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα.
Η αποχώρηση του Αργεντινού ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι ο Αρης αδυνατούσε να ολοκληρώσει μια μεταγραφή (υπάρχει ο Πορτίγια της...διοίκησης). Ανεξαρτήτως αν θα την ολοκλήρωνε ο Καμάνο, ο Κόντης, ο Αθανασιάδης ή ο ίδιος ο Κούπερ, σημασία έχει ότι ο Αρης, στις 19 Ιανουαρίου, δεν έχει αντικαταστήσει τον Ναφτί ή τον Κάλβο και υποχρεώνεται να παίζει με τον Κατίδη και τον Καζναφέρη.
Ο Αρης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ουδέποτε είχε «τσακάλια» παράγοντες. Έχει απλώς «τσακαλάκια» που μπορούν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένα πράγματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να τα βάλεις με τους «καρχαρίες», πρέπει να είσαι κι εσύ «καρχαρίας».

Το θέμα είναι ότι η λύση της συνεργασίας με τον Έκτορ Κούπερ ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο αγωνιστικά, πριν από μια σειρά δύσκολων αγώνων. Ίσως βραχυπρόθεσμα η ομάδα να δείξει σημάδια ανάκαμψης και να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, για να ανέβει στη βαθμολογία, αλλά τι θα γίνει αν δεν τους πάρει; Ποιος θα κουμαντάρει το καράβι; Ένας ξένος προπονητής που δεν θα γνωρίζει καλά καλά τα ονόματα των παικτών της ομάδας; Ένας Έλληνας που θα τους γνωρίζει αλλά δεν θα έχει την ευρεία αποδοχή των οπαδών;
Ο Αρης είναι υπεράνω προσώπων αλλά τα ικανά πρόσωπα κάνουν την ομάδα...Γιατί για τον Αρη ο Κούπερ δεν ήταν ένας απλός προπονητής. Ήταν η βιτρίνα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket