Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τρελαίνουν κόσμο οι «Μπλε Καρχαρίες»

Το ηλεκτρονικό ρολόι του «Nelson Mandela Bay» είχε μόλις περάσει το 90ο λεπτό και πριν καν προλάβει ο τέταρτος διαιτητής να δείξει τα λεπτά των καθυστερήσεων ο Χέλντον Ράμος με μια βολίδα μέσα από την μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ανγκόλα, σημειώνει το δεύτερο γκολ για το Πράσινο Ακρωτήρι και παράλληλα στέλνει την χώρα του στους «8» του Κόπα Αφρικα. Τον περασμένο Οκτώβρη με γκολ του ίδιου ποδοσφαιριστή, το Πράσινο Ακρωτήρι γνώριζε γλυκιά ήττα από το Καμερούν στα προκριματικά του Κόπα Αφρικα. Η νίκη αυτή δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Σάμουελ Ετό, η οποία γνώρισε έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από τα τελικά του θεσμού.
Το όνειρο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Μια χώρα με πληθυσμό λίγο περισσότερο του μισού εκατομμυρίου βρισκόταν στο πόδι. Ο θρίαμβος απέναντι στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Καμερούν, που έχει στο παλμαρέ του τέσσερα Κύπελλα Εθνών Αφρικής και έξι προκρίσεις στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (περισσότερες από κάθε άλλη αφρικανική εθνική ομάδα), έμελλε να είναι μόνο η αρχή σε ένα ταξίδι που δύσκολα θα ονειρευόταν και ο πιο αισιόδοξος οπαδός των «Μπλε Καρχαριών». Το Πράσινο Ακρωτήρι (αποικία της Πορτογαλίας) το οποίο είναι ένα σύμπλεγμα νησιών βορειοδυτικά της Αφρικής, γνώρισε για τα καλά το φαινόμενο με παίχτες διεθνούς φήμης να επιλέγουν να εκπροσωπήσουν εθνικές ομάδες που θα τους δώσουν την προοπτική να διεκδικήσουν τρόπαια, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να αγωνιστούν για μια άσημη και παντελώς άγνωστη ομάδα στο διεθνές ποδόσφαιρο.
Τρανταχτά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που ενώ είχαν ρίζες από το Πράσινο Ακρωτήρι, προτίμησαν να αγωνιστούν σε εθνικές ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς είναι ο Χένρικ Λάρσον (πολλά χρόνια αρχηγός της εθνικής Σουηδίας), ο Πατρίκ Βιεϊρά (πρώην βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας) και ο Νάνι (Γουνάϊτεντ, ένας από τους πολυτιμότερους παίχτες της εθνικής Πορτογαλίας). Το γεγονός αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τον προπονητή Λούσιο Αντούνες να μαζέψει ένα σύνολο παιχτών ικανό να ανταγωνιστεί κάποιες από τις δυνατότερες ομάδες της Αφρικής όπως η Νότιος Αφρική, η Αγκόλα και το Μαρόκο, ομάδες που αντιμετώπισαν οι «Μπλε Καρχαρίες» στον πρώτο όμιλο του Κόπα Αφρικα. «Το πιο σημαντικό για μας είναι να δείξουμε μια καλή εικόνα για το Πράσινο Ακρωτήρι, ώστε όλοι να μπορέσουν να δουν την δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια», είχε πει ο Αντούνες (που κανονικά εργάζεται ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας), σε δηλώσεις του πριν το Κόπα Αφρικα. Το σύνολο που δημιούργησε αποτελείται από αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν δουλέψει μαζί στην εφηβική ομάδα της χώρας. Συγκέντρωσε ένα μείγμα ποδοσφαιριστών που στην πλειονότητά τους αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού και τους έπεισε για το όραμά του. Ενα ισχυρό και ανταγωνιστικό Πράσινο Ακρωτήρι που «θα παίζει για τη νίκη σε κάθε ματς και να κάνει το καλύτερο με σθένος και σκληρή δουλειά».
Παίχτες όπως ο Ράιαν Μέντες της Λιλ, ο Χέλντον Ράμος της Μαρίτιμο, ο Φερνάντο Βαρέλα της Βασλούι και ο Τόνι Βαρέλα της Σπάρτα Ρότερνταμ αποδέχτηκαν την πρόκληση. Ανάμεσα τους είναι και δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Κύπρο. Ο Μάρκο Σοάρες της Ομόνοιας και ο Καρλίτος της ΑΕΛ Λεμεσού. Μπορεί να μην πέτυχαν παρά μια μόνο νίκη στα τρία παιχνίδια του ομίλου, αλλά τερμάτισαν αήττητοι στην δεύτερη θέση, υποχρεώνοντας την οικοδέσποινα Νότια Αφρική σε ισοπαλία στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά. Μετά το τέλος του αγώνα με την Αγκόλα (επική ανατροπή και πρόκριση),  οι παίχτες του Πράσινου Ακρωτηρίου έκαναν «ντου χαράς» στον χώρο που έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής τους και, σε μια στιγμή σπάνιας ομορφιάς, τον αγκάλιασαν και όλοι μαζί χοροπηδώντας, τραγούδησαν ένα παραδοσιακό τραγούδι της χώρας τους, το οποίο ο Αντούνες στη συνέχεια το αφιέρωσε σε όλους τους συμπατριώτες τους. Το Πράσινο Ακρωτήρι θα αντιμετωπίσει στους «8» της διοργάνωσης την Γκάνα και αποδεικνύει ότι το να ονειρεύεσαι είναι κάτι παραπάνω από δικαίωμα του καθενός... Και εις ανώτερα!

Πρόταση:
Reading-Chelsea 4-6 Goals (2,30)
Real Madrid-Barcelona 2 (2,25)
St. Mirren-Inverness 2 (2,25)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket