Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Nenad Krstičić

Εχοντας κερδίσει την Τζένοα στο ντέρμπι της Γένοβας και την Μπολόνια στην έδρα της, η Σαμπντόρια κατέβηκε στο Αρτέμιο Φράνκι, πριν μια εβδομάδα, για να παλέψει για τη νίκη απέναντι στην εξαιρετική φέτος Φιορεντίνα. Ο Κρίστισιτς ήταν εκείνος που στο 48ο λεπτό ισοφάριζε για την «Ντόρια». Ο πανηγυρισμός του στην αρχή ήταν ένας «κανονικός» πανηγυρισμός. Στη συνέχεια, τα μάτια του δάκρυσαν. Οπως είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έμαθε πως μπορεί να του μένουν 48 ώρες ζωής... Πριν από τέσσερα χρόνια (τον Δεκέμβριο του 2008), ο δεκαοχτάχρονος τότε Νέναντ Κρίστιτις επέστρεφε στη Σερβία για Χριστούγεννα, προκειμένου να δει τους δικούς του. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός άλλωστε από τότε που άφησε την ΟΦΚ Μπέογκραντ για να δοκιμάσει τις τύχες του σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι σκάουτερ της ιταλικής ομάδας είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον δημιουργικό μέσο που θύμιζε Μπόμπαν. Από την πρώτη μέρα που επέστρεψε σπίτι του όμως, η οικογένειά του παρατήρησε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πόνοι στο στομάχι και απώλεια όρεξης. Τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται λίγο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να διορθώσει τη ζημιά που είχε υποστεί στο μηνίσκο. Το ιατρικό τιμ της Σαμπντόρια είχε προβληματιστεί, θέλοντας να τον υποβάλλει σε σχολαστικές εξετάσεις πριν ταξιδέψει για τη χώρα του. Ο Αμαντέο Μπαλντάρι, τότε επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «Σαμπ», τηλεφώνησε στον παίκτη για να ελέγξει την κατάστασή του. Προβληματίστηκε πολύ όταν έμαθε ότι δεν υπήρξαν εξελίξεις. Στο μεταξύ, οι εξετάσεις αίματος είχαν δείξει κάποιες ανωμαλίες, ενώ η βιοψία σε ιστό που του είχε γίνει δεν είχε βγάλει ακόμα αποτέλεσμα. «Ελα τώρα πίσω στη Γένοβα», είπε στον παίκτη ο Μπαλντάρι. Λίγο μετά την επιστροφή του, βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας. Λέμφωμα Μπέρκιτ. Χωρίς εντατική θεραπεία, ο νεαρός Σέρβος μπορεί να μην έκανε ούτε Πρωτοχρονιά. Ακόμα και με τη θεραπεία όμως, κανείς δεν του εξασφάλιζε...
Οι γονείς του έφυγαν αμέσως για Ιταλία, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του. Εμεινε στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες. Το βάρος του μειώθηκε πάρα πολύ. Ακόμα και μετά τη νοσηλεία, χρειάστηκε ένας χρόνος για να καταφέρει να προπονηθεί ξανά. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ο Μπαλντάρι είχε πει χαρακτηριστικά: «Ηταν μια σκληρή και με ρίσκο θεραπεία, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σε αυτό το σημείο έπαιξε ρόλο ο χαρακτήρας του. Δεν έχασε ποτέ το ηθικό του, τον βοήθησε η τεράστια επιθυμία του να παίξει ξανά ποδόσφαιρο». Πρόπερσι τον Απρίλιο, έπαιξε για πρώτη φορά μετά την περιπέτειά του με την ομάδα νέων. Σκόραρε απέναντι στην αντίστοιχη της Μίλαν, οδηγώντας τη Σαμπντόρια στα ημιτελικά του πρωταθλήματος νέων. «Οταν είδα την μπάλα στα δίχτυα δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυά μου. Είδα τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο να περνά μπροστά από τα μάτια μου. Μόνο η επιστροφή στις προπονήσεις προκάλεσε δυνατά συναισθήματα. Αλλά το γκολ ήταν σαν να γεννήθηκα ξανά».
Εκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε ένα ματς για το Europa League με την Ντέμπρετσεν, αλλά στο Πρωτάθλημα έπαιξε πρώτη φορά την προηγούμενη σεζόν. Εκανε δεκατρείς εμφανίσεις στην πορεία της ομάδας του για επιστροφή στη Serie A. Στα τελευταία παιχνίδια, ο Φεράρα τον χρησιμοποιεί σε έναν πιο προωθημένο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Η πορεία του είναι πολύ ενθαρρυντική και το γκολ απέναντι στους Βιόλα ήταν το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία. Μία ακόμα κομβική στιγμή για τον ίδιο. «Αφιερώνω το γκολ στη Σαμπντόρια και το ιατρικό της επιτελείο. Εμειναν δίπλα μου στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου», τόνισε. Το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016. Ο ίδιος δήλωσε όμως ότι θέλει να μείνει στη Γένοβα για πάντα.
Η Σαμπντόρια δεν είναι απλά η ομάδα του. Δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του και η δίψα του να παίξει ξανά ποδόσφαιρο και να φορέσει τη φανέλα της τον έκανε να παλέψει με σθένος για να τα καταφέρει. Το τέρμα του απέναντι στη Φιορεντίνα ήταν ένας ακόμα σημαντικός σταθμός σε μια πορεία που συνεχίζεται χάρη στο ιατρικό τιμ και την φροντίδα όλων των ανθρώπων του συλλόγου του.
Πηγή: othersidefootball.wordpress.com

Επιλογές:
Notts County-Rotherham 2 (3,65)
Southend-Bury 1 (2,05)
Auxerre-Niort 1 (1,85)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket