Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αρχίζει το ματς...


Θέλω πάνελ με Γκλέτσο, Κασιδιάρη, Δούρου, Δούρο (πρώην διαιτητή), Αλέφαντο, Βάσια Τριφύλλη, Αδωνη Γεωργιάδη και Καννέλη. Εκεί να δείτε τηλεθέαση! Τι ΕURO, Eurovision, τελικός Champions League και σαχλαμάρες... Με αφορμή τον Κασιδιάρη και επειδή πρέπει να μορφωνόμαστε κιόλας, πάμε στον Μπαμπινιώτη που λέει ότι η λέξη κασσίδα (χωρίς πληθυντικό) είναι η πάθηση του τριχωτού της κεφαλής με αποτέλεσμα την τριχόπτωση, δηλαδή η αλωπεκία ή αλωπεκίαση, τουτέστιν η φαλάκρα! Η λατινική λέξη cassis σημαίνει περικεφαλαία, κάτι που παραπέμπει σε κάτι λείο και γυαλιστερό, όπως δηλαδή γίνεται το κεφάλι πολλών όταν χάνουν τα μαλλιά τους! Η λέξη κασσίδης σημαίνει φυσικά το πρόσωπο που παρουσιάζει αυτή την εικόνα, το ρήμα κασσιδιάζω έχει την έννοια προσβάλλομαι ή υποφέρω από κασσίδα και το επίθετο κασσιδιάρης έχει δύο έννοιες: α) αυτός που πάσχει από κασσίδα, ο φαλακρός και β) ψωροπερήφανος, ακατάδεκτος (μεταφορικά).
Επιπλέον, είναι γνωστή σε πολλές περιοχές της χώρας και η φράση «μαθαίνει στου κασσίδη το κεφάλι» σαν αναφορά σε κάποιον που αποκτά εμπειρία σε κάτι πειραματιζόμενος σε άλλον, που αναγκαστικά υφίσταται, υπομένει κάτι!  Ισως και να προέρχεται από τα γιατροσόφια που επιχειρούσαν κομπογιανίτες γιατροί για να κρατήσουν τα μαλλιά  τους οι άνδρες, που το έφεραν βαρέως να κάνουν φαλάκρα!
Στο λεξικό Νεοελληνισμών του Α. Δημητρίου (όχι αυτουνού της Deutsches Reich), η λέξη κασίδα (με ένα σίγμα) σημαίνει επιπλήττω, κατσιαδιάζω κάποιον ή και τον δέρνω! Βλέπετε τώρα πώς βγαίνουν στη φόρα οι χαρακτήρες των ανθρώπων; Εξ ου και οι φράσεις ο προϊστάμενος το έχει στο πρόγραμμα να μας τρίψει την κασίδα»  ή «μην μάθω πως είπε ψέματα γιατί θα σου τρίψω την κασίδα!». Εννοούν φυσικά ότι θα σου τρίψω το κεφάλι, αυτό που δεν έχει μαλλιά και μυαλά μάλλον...
Ο κύριος Αναστάσιος Νατσούλης στο βιβλίο του «Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις» σημειώνει και πάλι με ένα σίγμα για τις λέξεις κασίδα και κασιδιάρης τα εξής. Το κράνος των αρχαίων Ρωμαίων, ονομαζόταν στα βυζαντινά χρόνια «κασσίς» ή «κοσίντα». Στην Κρήτη και στα Επτάνησα η λέξη σώζεται ακόμη με αυτή τη σημασία ενώ στην υπόλοιππη Ελλάδα εξέφραζε την κατάσταση της αλωπεκίας, της φαλάκρας!
Χωρίς να είμαι κακός μπορώ να υποθέσω ότι επειδή πολλά επώνυμα προέρχονται από διάφορες καταστάσεις ή είναι παρατσούκλια ή παραφθορές ονομάτων παλαιότερων εποχών ή και γλωσσών το επώνυμο «Κασιδιάρης» πιθανώς προήλθε επειδή κάποιος πρόγονός του αποκαλούνταν έτσι γιατί ήταν φαλακρός! Οπότε, όπως συνήθως συμβαίνει στα χωριά να προσφωνούν με παρατσούκλια ή χαρακτηριστικά ο ένας τον άλλον, έμεινε και πέρασε μετά και επίσημα ως επώνυμο. Παράδειγμα «ο Μήτσος, ο κασιδιάρης μωρέ» ή «ο Γιώργης, ο καραβοκύρης» ή «ο Παναγιώτης, ο μυλωνάς» και άλλα.
• Αρχίζει σήμερα το EURO. Υπερήφανοι Ελληνες είμαστε, αγαπάμε την Εθνική ομάδα του Πιλάβιου και του Σάντος, της ευχόμαστε καλή επιτυχία (άσπρο και μεγάλο πάτο να έχουνε), αλλά μ’ αυτόν τον πρόεδρο της δική μας Deutsches Reich έχουμε ξενερώσει τελείως...
• Με βάση την εικόνα των φιλικών, αλλά και την πορεία των ομάδων από το 2008 έως και σήμερα, αυτή που δείχνει να έχει συνεχή άνοδο είναι η Γερμανία. Ισπανία, Ολλανδία και Ρωσία επίσης είναι σε καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αλλά οι Ισπανοί βρίσκονται σε καθεστώς απελπισίας και σε κατάσταση αυτοκτονίας (σαν εμάς) ενώ οι Ρώσοι δεν έχουν το ειδικό βάρος, για να αντέξουν σε υψηλό επίπεδο. Να προσέξουμε λίγο παραπάνω την Ολλανδία, την ομάδα με τη μεγαλύτερη σταθερότητα στα Euro τα τελευταία 36 χρόνια. Στον όμιλό της παίζουν τρεις «πλούσιες» και μόνο μία «φτωχή». Συνεπώς, μάλλον δεν υπάρχει «χώρος» στους «8» για την Πορτογαλία... Ζούμε στην εποχή της διαιρεμένης Ευρώπης (κάθε μέρα πάρτυ μασκέ), στην εποχή Βορρά και Νότου, Κέντρου και Περιφέρειας, πλούσιων και φτωχών, προνομιούχων και σκατομπινέδων. Υπήρχε σκέψη για τη Γερμανία, το δεύτερο φαβορί βάσει τιμών. Εκτός του ότι πρέπει να περάσει από όμιλο «φωτιά» με Ολλανδία και Πορτογαλία, υπάρχει και το ερωτηματικό για το κατά πόσο οι παίκτες της Μπάγερν έχουν συνέλθει μετά το «κάζο» στον τελικό του Champions League. Υποθέσεις βέβαια κάνουμε, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα έχουμε και καλύτερα δείγματα γραφής από τις ομάδες.
• Στην παρούσα φάση, η επιλογή μου για νικητή διοργάνωσης είναι η Γαλλία. Ηρεμία και έλλειψη άγχους, καλή προετοιμασία, καλή άμυνα, σωστό timing στο φορμάρισμα του Ριμπερί. Επιπλέον, σούπερ ευνοϊκό πρόγραμμα. Γιατί αν οι Γάλλοι καταφέρουν να βγουν πρώτοι στον όμιλό τους (παίζουν δύο ματς στο Ντόνετσκ κι ένα στο Κίεβο), τότε θα έχουν για μετά, προημιτελικό στο Κίεβο, ημιτελικό στο Ντόνετσκ, τελικό στο Κίεβο. Δηλαδή θα βγάλουν όλο το Euro σε δύο πόλεις! Ενώ οι αντίπαλοι τους θα αισθάνονται σαν τουρίστες, μετακινούμενοι σε 4 και 5 πόλεις κι άλλα τόσα ξενοδοχεία, εστιατόρια και προπονητικά κέντρα.
Για πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, αυτό είναι ένα bet το οποίο εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τον πρώτο σκόρερ χωρίς να ξέρεις τις ενδεκάδες των ομάδων τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι τους, αφού μπορεί οι παίκτες που θέλουμε εμείς να μην ξεκινήσουν και να αγωνιστούν ως αλλαγές. Γκόμεζ, Φαν Πέρσι και Ρονάλντο δίνονται φαβορί στον «Ομιλο του Θανάτου». Μέχρι στιγμής, πάντως, όποτε υπήρξε κάποιος όμιλος που χαρακτηρίστηκε Group of Death στα τελευταία EURO και Μουντιάλ, πότε δεν προέκυψε πρώτος σκόρερ του τουρνουά από έναν τέτοιο όμιλο. Θα επιλέξω τον Μπενζεμά που αναμένεται να είναι ο προωθημένος της Γαλλίας και προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία πέτυχε και 32 γκολ (καθόλου άσχημα). 


•  Νικητής Διοργάνωσης:
   Γαλλία (8,00)
•  Νικητής Ομίλου:
    Α’ Ομιλος
    Ρωσία (2,15)
•  Ακριβής Πρόβλεψη 1ης και 2ης Θέσης στον Ομιλο:
    Δ’ Ομιλος
    Γαλλία-Σουηδία (8,00)
•  Πρώτος Σκόρερ Διοργάνωσης:
   Μπενζεμά (10,00)
•  Σημερινές Επιλογές:
   Πολωνία-Ελλάδα Χ (3,10) 
   Ρωσία-Τσεχία 1 (2,15) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket