Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το «είναι» δεν αλλάζει

Mε αφορμή την τηλεφωνική παρέμβαση του Γιάννη Μώραλη στη χθεσινή εκπομπή Δίκη του Σκάι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού για την αντιμετώπιση που έχει η ερυθρόλευκη ομάδα από το εν λόγω κανάλι, θα ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Η προπαγάνδα του Ολυμπιακού δεν έχει όρια. Την προηγούμενη εβδομάδα, για τη μη κλήση του Σπυρόπουλου και την «καταπόνηση» των παικτών του Ολυμπιακού στην Εθνική ομάδα έγραψε τη δική της αστεία ιστορία... Τελικά τι συνέβη; Στο φιλικό με τη Ρουμανία από τον Ολυμπιακό έπαιξε μόνο ο Αβραάμ, στο δεύτερο ημίχρονο και από τον Παναθηναϊκό ολόκληρο αγώνα ο Καπίνο, και ο Καραγκούνης ο οποίος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων μέσα σε πέντε λεπτά στο ντέρμπι. Τον πήραν στο ψιλό τότε τον Μαρινάκη οι περισσότεροι, αλλά μυαλό δεν έβαλε. «Ξαναχτύπησε» χθες με ακόμη πιο αστεία «γραμμή» για έναν διαιτητή που τα έκανε μαντάρα στο Ηράκλειο. Και, «εκ του θαύματος», το «μάθημα» αποτυπώθηκε και στα τρία οπαδικά πρωτοσέλιδα και μάλιστα ως βασικό θέμα!!! Ο Ολυμπακός «μοίρασε» χθες δύο «γραμμές». Από την αρχή της ημέρας και ειδικά στις «ουδέτερες» εφημερίδες το νούμερο του ντέρμπι στις τελικές προσπάθειες είναι απόλυτα θεμιτό. Βασίζεται σε μια πραγματικότητα. Λογικό μετά το 1-1, να «επενδύσει» επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός στην εικόνα της «καλύτερης ομάδας», η οποία τεκμηριώνεται αριθμητικά και με τον αριθμό των τελικών προσπαθειών στο παιχνίδι (αν και οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια).
Μετά όμως, το βράδυ, πέρασε και δεύτερη «γραμμή» για τις αποβολές του Ταυλαρίδη και του Μάντζιου. Πέρασε «γραμμή» για τη διαιτησία ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει αδικήσει πρωτίστως και κυρίως τον Αρη διότι δεν έχει αποβάλει νωρίτερα τον Ταυλαρίδη και έχει βγάλει κόκκινη εντελώς αδικαιολόγητα στον Ούμπιντες και στο τέλος τα κάνει γης μαδιάμ με το πέναλτι που δεν καταλογίζει υπέρ των Κρητικών και το οποίο προκαλεί τη δικαιολογημένη κίτρινη λόγω διαμαρτυρίας στον Βαγγέλη Μάντζιο πριν από τη δεύτερη κίτρινη, υπερβολική, για «θέατρο».
Τι φανερώνουν αυτές οι άστοχες, αλλά συνηθισμένες επιλογές των ερυθρόλευκων στο επικοινωνιακό πεδίο; Ανασφάλεια και φόβο. Τι εξυπηρετούν; Πρώτον, από το πολύ το μπλα-μπλα να δημιουργηθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι για μια ακόμη φορά κάποιος άλλος φταίει που το πρωτάθλημα δεν έχει «βαφτεί» ήδη κόκκινο μετά τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο, όπως περίμενε ο Μαρινάκης από την αρχή της σεζόν. Δεύτερον, να επηρεαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο Βασσάρας και οποιοσδήποτε «γαβροευκολόπιστος» οπαδός. Τρίτον, να σταλεί παντού το μήνυμα, και κυρίως στον κόσμο των διαιτητών, ότι όλοι «παρακολουθούνται». Ο ερυθρόλευκος πρόεδρος είναι εδώ, κάνοντας μια επίδειξη δύναμης μέσω των εφημερίδων για το ποιος είναι ο αληθινά δυνατός.
Ο Μαρινάκης μπορεί με αυτή τη στρατηγική να υποτιμά τη νοημοσύνη του μέσου φίλαθλου, να «μικραίνει» ο ίδιος, μα μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Μπρος στην κούπα τον Μάιο που θα είναι ωραία, τι είναι όλα αυτά; Τίποτα. Μικρά μικρά που θα ξεχαστούν αν σηκωθεί το δεύτερο (κάνουμε restart στο μέτρημα μετά τον Κόκκαλη, με τον χοντρό). Κι όλα αυτά, μόλις μία ημέρα μετά από ένα «κανονικό» ντέρμπι, με «κανονική» διαιτησία και «κανονική» συμπεριφορά οπαδών συγκριτικά με άλλες εποχές. Ταυτόχρονα, πήραν το μάθημά τους και οι δημοσιογράφοι, που θεώρησαν μετά το ντέρμπι ότι άλλαξαν πολλά στο λιμάνι συγκριτικά με πέρυσι. Ελάχιστα άλλαξαν. Τα «απαραίτητα», μόνο και μόνο για τους «χαζούς». Το «είναι» δεν αλλάζει. Για εκείνους λοιπόν που δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται, να πούμε ότι αυτή τη στιγμή το ζόρι και η γραμμή του επίσημου και του ανεπίσημου Ολυμπιακού είναι γιατί δεν τους «παίζει» η διαιτησία!!!

Επιλογές:
Wrexham-Cambridge 1 (1,85)
Southend-Preston 1 (2,10)
Stourbridge-Plymouth 1 (3.60)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket