Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ηρακλής και στα δύσκολα!

Hταν σωστό να καταλήξει ο Ηρακλής στο περιφερειακό πρωτάθλημα, γιατί πλαστογράφησε κρατικό έγγραφο για να κάνει μεταγραφές, γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί από τον θαυμαστό κόσμο του Σοφοκλή ώστε να παίξει στη Λίγκα του Μαρινάκη, γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και γιατί δεν κατέθεσε καν φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Οι παραπάνω λόγοι είναι καλοί λόγοι, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δικαιούται να μιλάει γι’ αυτούς! Κάποιοι θα πουν ότι υπεύθυνοι είναι ο Μυτιληναίος, ο Σπανουδάκης, ο Ρέμος, ο Τάκης, ο Γωγάκος και ο Παντελή. Κάποιοι άλλοι θα πουν ο Πιλάβιος, ο Κουρίδης και ο Μποροβήλος. Πραγματικά, δεν έχει νόημα. Γιατί, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή του Σοφοκλή. Εγώ λέω ότι ορθώς δεν αδειοδοτήθηκε (αν και ήταν η μοναδική ΠΑΕ που κατέθεσε έκθεση βιωσιμότητας), καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ήταν ο μοναδικός; Πιστεύει κανείς ότι δεν υπήρχαν άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα που είχαν ελλείψεις; Πιστεύει κανείς ότι αν στον Ηρακλή δεν ήταν τότε ο Τάκης, αλλά κάποιος άλλος, παλιός και έμπειρος παράγοντας, με «πλάτες» και ισχυρούς φίλους, δεν θα έπαιρνε την άδεια; Με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης κρίθηκε παράνομη. Ανεξάρτητα από το αν δικαίως ο Ηρακλής δεν αδειοδοτήθηκε, ο φάκελος του έπρεπε να επανεξεταστεί. Και ο δικός του, αλλά στην πραγματικότητα και όλων των ομάδων! Αυτό δεν έγινε ποτέ!
Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη συνέχεια και για δεύτερο λόγο: ο Τάκης, «πιάστηκε» (και στη συνέχεια ομολόγησε) να έχει προσκομίσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές τον περασμένο Γενάρη. Αμφιβάλει κανείς ότι ο υποβιβασμός για πλαστογραφία είναι μια δικαιότατη ποινή; Ουδείς! Κανονικά πρέπει να σε εξαφανίσουν από τον χάρτη αν έχεις υποπέσει σε τέτοιο αδίκημα. Ελα όμως, που ο κανονισμός που το ίδιο το ποδόσφαιρο έφτιαξε για να «χαϊδεύει» τους παραβάτες, δεν προβλέπει υποβιβασμό! Η ποινή για πλαστογραφία είναι πρόστιμο, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα του Σοφοκλή! Για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, χρειάστηκε να γίνει καταγγελία για βαριάς μορφής δυσφήμηση του αθλήματος (που προβλέπει υποβιβασμό) από τον Σοφοκλή (στη Βουλή) και τον Αστέρα Τρίπολης. Στην απόφαση που εξεδόθη, τα δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και του Σοφοκλή έκριναν πως όχι μόνο πρέπει να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, αλλά με ένα «ακροβατικό» άνευ προηγουμένου, «δανείστηκαν» μια άλλη, άσχετη διάταξη του κανονισμού, τοποθέτησαν τον Ηρακλή στην τελευταία θέση και κράτησαν στην κατηγορία τον Αστέρα!!!
Δεχόμαστε ότι με τις μεταγραφές που πραγματοποίησε παρανόμως ο Ηρακλής τον περασμένο Γενάρη, ανταγωνίστηκε αθέμιτα τις υπόλοιπες ομάδες και άρα πρέπει να ωφεληθεί μία από αυτές, δηλαδή ο πρώτος επιλαχών που ήταν ο Αστέρας. Σύμφωνοι, πολύ σωστό! Αλλά, πού στο καλό αναφέρεται αυτό στους κανονισμούς; Και στο κάτω κάτω, με ποια νομική λογική υποβιβάζονται ομάδες για μια πλαστογραφία που έκαναν κάποιοι παράγοντες και την ίδια στιγμή απλώς αφαιρούνται βαθμοί από άλλες ομάδες, στις οποίες οι παράγοντες καταδικάστηκαν για το μεγαλύτερο όλων των αδικημάτων στον αθλητισμό: το στήσιμο αγώνων! Δεν υπάρχει καμία λογική. Η μοναδική λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτή: «ποιος είσαι και ποιοι είναι οι «φίλοι» σου»…

Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας, ο Ηρακλής είπε να ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησε προηγουμένως ο ΟΦΗ και είχε δικαιωθεί πανηγυρικά: την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Εδώ ο Σοφοκλής εφήρμοσε το καταστατικό της ομοσπονδίας του στο ακέραιο: υποβίβασε τον Ηρακλή για αυτή του την ενέργεια στη Γ’ Εθνική. Μπράβο στην ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία! Τι καλά που θα ήταν να έπραττε κατά τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση του ΟΦΗ! Διότι οι Κρητικοί, όχι απλά προσέφυγαν ανενόχλητοι στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά ο Σοφοκλής αντί να τους επιβάλει κυρώσεις, επί ένα περίπου μήνα έψαχνε να βρει τη λύση! «Εξαφανίστηκε» για δύο εβδομάδες, έφερε τη ΦΙΦΑ, έφερε την ΟΥΕΦΑ, πήγε στον Μπιτσαξή. Και τελικά βρέθηκε η λύση μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το σύστημα αδειοδότησης της Β’ Εθνικής καταργήθηκε πλήρως και φτάσαμε στο σημείο να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα μία, και μόνο μία, ομάδα χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια!
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΟΦΗ όχι απλά επέμεινε στην προσφυγή του μέχρι τέλους, αλλά ακόμα και όταν δικαιώθηκε από το Διαιτητικό, δεν την απέσυρε, με τον φόβο μήπως τον κοροϊδέψουν στην ΕΠΑΕ και δεν τον βάλουν να παίξει στα πλέι οφ! Κάπου εκεί ξύπνησε και ο Σοφοκλής και είπε «έλεος, μας έχετε κατά ξεφτιλίσει», πίεσε και οι Κρητικοί αποσύρθηκαν.
Ο Ηρακλής, με το που προσέφυγε… αντίο ζωή! Με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας του Σοφοκλή, με συνοπτικές διαδικασίες (δια τηλεφώνου) η επικύρωση από το Δ.Σ. Ο Ηρακλής έπρεπε να αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά… τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Τα έπαιξε όλα για όλα και έχασε. Και επανερχόμαστε στο προηγούμενο ερώτημα: Αν στον Ηρακλή υπήρχε παράγοντας με ισχυρούς φίλους και «πλάτες», θα απειλούνταν με υποβιβασμό;
Με όλα όσα προηγήθηκαν, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονταν στον Ηρακλή, ήταν να εξοφλήσουν χρέη και να βρουν εγγυητικές επιστολές. Ετσι πήγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χωρίς φάκελο. Αλλά και πάλι, η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελεί ομολογία σκανδάλου της κυβερνητικής επιτροπής εις βάρος του Ηρακλή. Γιατί, η ΠΑΕ Ηρακλής είχε ζητήσει αναβολή, λόγω της δικαστικής μάχης με τον Αστέρα Τρίπολης και του ελέγχου από την ΦΑΕ. Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς κύκλοι της ΕΕΑ έλεγαν ότι σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Διαψεύστηκαν όμως από την ανακοίνωση της ΕΕΑ, η οποία γνωστοποίησε ότι ανέβαλε την λήψη απόφασης για Λάρισα και Διαγόρα, ενώ έδωσε προθεσμία στην Ηλιούπολη!!!
Ο Ηρακλής κατέληξε στη Δ’ Εθνική για τους τέσσερις προαναφερόμενους λόγους. Ετσι έπρεπε να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο της ισονομίας, των καθαρών σχέσεων, του σεβασμού και της ίσης αντιμετώπισης προς όλες τις ομάδες και των κανονισμών που τηρούνται στο ακέραιο για όλους. Αλλά, όπως επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετράει το «ποιος είσαι» και «ποιοι είναι οι φίλοι σου». Και εν προκειμένω, σε αυτές τις συνομιλίες φαίνεται πως από την στιγμή που δεν μπορούσαν να ρίξουν αγωνιστικά τον Ηρακλή, σκέφτηκαν «άλλους τρόπους» θεωρώντας ότι απονέμουν δικαιοσύνη για το σύνολο των «εγκλημάτων» του επαγγελματικού αθλητισμού.
Βέβαια, ο Ηρακλής είναι Ηρακλής. Κόσμο έχει, εγκαταστάσεις τις καλύτερες με αυτές της Παιανίας, ιστορικά, τους βλέπει όλους αφ’ υψηλού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε λίγα χρόνια πάλι στην μεγάλη κατηγορία θα παίζει (στο δικό του γήπεδο) γιατί εκεί ανήκει. Ο Ηρακλής οφείλει να ακολουθήσει τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε τον δρόμο της εκμετάλλευσης των υποδομών του. Μέχρι πρότινος στις ακαδημίες της ομάδας έρχονταν οικογένειες αποφασισμένες να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στον Ηρακλή. Εφόσον εξαντληθούν όλοι οι νομικοί δρόμοι που απέμειναν, αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή αλλά η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες. Στις ακαδημίες, στην παραγωγική διαδικασία παικτών και πάνω από όλα, παραγόντων που δεν χρειάζεται να ματώσουν πλέον οικονομικά. Μεράκι θέλει και υπομονή…
Ο Ηρακληδέας, για ακόμη μια φορά, πρέπει να αισθάνεται περήφανος. Η ομάδα του, μόνη της, τα έβαλε με «ολόκληρο το σύμπαν», έσυρε τον Σοφοκλή στη Βουλή, απέδειξε ότι δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός. Οσοι τον αδίκησαν σε αυτή την ιστορία που γράφτηκε αυτό το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να θυμούνται το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο και της Μάιντζ, όπου γίνεται λόγος για την περίφημη «κατάρα της γριάς»…
Και για όσους προεξοφλούν την διάλυση του συλλόγου, καλά θα κάνουν να... γυρίσουν πλευρό για να μην πιαστούν. Δυστυχώς γι' αυτούς, όσο η ομάδα παρέπεε αγωνιστικά, γιγαντώθηκε οπαδικά. Προ 15ετίας, ίσως και να το συζητούσαμε ως ένα ενδεχόμενο. Το 2011 όμως είναι ένα όνειρο απατηλό...

1 σχόλιο:

Dacotieris είπε...

Μεγας εγκληματιας ο Ηρακλης. Ακους εκει πλαστογραφια!!! Οι κυριοι με τα στημενα, τα χρεη των εκατονταδων εκατομυριων, την παραγκα συνεχιζουν στην μαγικη Super League.



Ολα τα δικαια του κοσμου εχει ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket