Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

O «μάστορας» και ο αφελής


Kαλό απόγευμα και Χριστός Ανέστη γιατί είναι και παραμένει ο μοναδικός «μάγκας». Μάγκας σαφώς είναι και ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά σε άλλη μορφή. Εκείνη των προπονητών που δεν ξέρουν μπάλα, σύμφωνα με τον Κρόιφ, ο οποίος σίγουρα ξεχνά ότι ο Πορτογάλος έχει κερδίσει σε 10 χρόνια καριέρας 18 τίτλους. Πάμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η αλήθεια να λέγεται. Ο Μουρίνιο δεν πρόσφερε κάτι το καινούργιο στο ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τον Γκουαρντιόλα. Τη μπάλα της Μπαρτσελόνα δεν θα παίξει ποτέ μια ομάδα με τον Μουρίνιο προπονητή. Τίτλους κέρδισε και θα κερδίζει με το τσουβάλι, ποδόσφαιρο να το λατρεύεις δεν θα καταφέρει ποτέ να παίξει. Θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό θα γράψει η ιστορία. Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του. Ο Μουρίνιο το ρίχνει στην τακτική και στο «mind games», ο Γκουαρντιόλα βασίζεται στο ταλέντο μιας συμμορίας παικτών που έμαθε τα κόλπα της μπάλας στην περίφημη σχολή του συλλόγου. Την πάτησε πέρυσι ο Γκουαρντιόλα στον ημιτελικό με την Ιντερ και δεν έβαλε μυαλό. Μπορεί να μην βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις ή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συνεχόμενες αλλαγές που βρίσκει μπροστά του. Πέντε φορές βρέθηκε αντίπαλος ο Μουρίνιο τους τελευταίους 12 μήνες κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Πέντε διαφορετικά συστήματα είδαμε. Στο πρώτο αγώνα στο Μιλάνο επέλεξε το επιθετικό σχήμα στον επαναληπτικό στο «Καμπ Νόου» έβαλε μπροστά στο τέρμα δυο λεωφορεία, υποχρέωσε τον Ετο’ο να παίξει αριστερό μπακ, κίνηση που του έδωσε ουσιαστικά το Champions League.
H πρώτη σφαλιάρα ήρθε στο «τάληρο» του πρώτου ντέρμπι του Μουρίνιο στο πάγκο της Ρεάλ. Αυτό το 5-0 αποκοίμησε τον Γκουαρντιόλα και προβλημάτισε τον Πορτογάλο. Από τότε καμία άλλη ισπανική ή ευρωπαϊκή ομάδα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο διαστημικό παιχνίδι της Μπάρτσα. Πρώτο δείγμα στο 1-1 του πρωταθλήματος όπου ο Μουρίνιο δοκίμασε νέο καταστροφικό σύστημα με τον Πέπε στη μεσαία γραμμή να κάνει παρέα στον Αλόνσο. Θύμισε λίγο Ιντερ, η Ρεάλ εκείνο το βράδυ. Στο τέλος του αγώνα, οι «εχθροί» άρπαξαν την ευκαρία να τα χώσουν στον «μισητό» Πορτογάλο που χαμογελούσε στην συνέντευξη τύπου. Ο τελικός του Κυπέλλου έβαλε τέλος στις μουρμούρες. Οι τίτλοι του στιλ «η Μπαρτσελόνα έπρεπε να κερδίσει» ή «κέρδισε ο χειρότερος» δεν μετράνε στο σημερινό ποδόσφαιρο.
Το άσχημο με τους δημοσιογράφους είναι πως όταν γράφουν θέλουν πρώτα να πείσουν τον εαυτό τους, πως έχουν δίκιο κι ύστερα να προβάλουν όλες τις πτυχές του αγώνα. Δεν βλέπουν πως από πλευράς τακτικής υπερέχει ο Μουρίνιο, πως ο Γκουαρντιόλα έχει εγκλωβιστεί στο ίδιο σύστημα 4-3-3, όπου αν οι Μέσι, Βίγια, Ινιέστα ή Τσάβι δεν βρουν χώρους, αρέσκονται στο κλασικό passing game. Όμως, η κατοχή μπάλας δεν αποτελεί τη μαγική φόρμουλα που οδηγεί στις νίκες όταν έχεις απέναντι τον Μουρίνιο. Όπως και να έχει το θέμα, ο «Special One» θα βρει έναν τρόπο να σταματήσει ξανά τη Μπαρτσελόνα που έχει αρνητικό ρεκόρ στου εμφυλίους.

Real-Barcelona 1 (2,35)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket