Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

«Η ώρα της μεγάλης βεντέτας»


Kαλή εβδομάδα.

Αρκούσαν 3 αγώνες μπαράζ για να «γεννηθεί» μια βεντέτα. ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ «μονομαχούν» σήμερα Δευτέρα με το θερμόμετρο στα κόκκινα!
Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ θα αγωνιστεί με κόσμο κόντρα στον ΟΦΗ, σε μια αναμέτρηση με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο. Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην πρώτη θέση της Football League με 39 βαθμούς, ενώ οι Ηρακλειώτες είναι στην τέταρτη με εννέα βαθμούς λιγότερους. Αμφότερες διεκδικούν την άνοδο στη Super League και όπως το 2001 «μάχονταν» στα περιβόητα μπαράζ για το ποια θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, αντιστοίχως και τώρα θα κοντραριστούν για την διεκδίκηση του εισιτηρίου της ανόδου.

Ο Ιούνιος του 2001 υπήρξε ο κομβικός μήνας, «φωτιά» για την αφετηρία μιας κόντρας που κρατάει γύρω στα δέκα χρόνια. Οι τρεις αγώνες μπαράζ (10-17/06/01) που έδωσαν ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην τότε Α΄ Εθνική ήταν γραφτό να «στιγματίσουν» τις σχέσεις όχι μόνο των δύο ομάδων αλλά ακόμα και των ίδιων των πόλεων.

Οι Κρήτες, έχοντας βαθμολογικό πλεονέκτημα, έδωσαν δύο αναμετρήσεις στη Ρόδο (τιμωρημένοι με αποκλεισμό έδρας) και μία στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα. Την παραμονή στην πρώτη κατηγορία θα εξασφάλιζε η ομάδα που θα έφτανε πρώτη στις δυο νίκες. Ο ΟΦΗ πήρε το πρώτο ματς στη Ρόδο (1-0), οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στους «Ζωσιμάδες» (2-0) και έτσι όλα θα κρίνονταν στη τρίτη και τελευταία αναμέτρηση στο «σμαραγδένιο» νησί. Και από εκεί «γεννιέται» η βεντέτα μεταξύ Ηπείρου και Κρήτης. Η σωτηρία της ομάδας του Ηρακλείου (2-0) και ο υποβιβασμός του «Αγιαξ» της Ηπείρου σε συνδυασμό με τα συγκεκριμένα εκτεταμένα επεισόδια στη Ρόδο συνέβαλαν στη δημιουργία και διατήρηση ενός μίσους που αντί να καταλαγιάζει όσο περνούν τα χρόνια «αναζωπυρώνεται».

Οι τρεις αγώνες μπαράζ, με αποκορύφωμα τον τελευταίο ματς στη Ρόδο, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλης έκτασης επεισόδια, με θύμα τον οπαδό του ΠΑΣ Γιάννινα Θοδωρή Βαντόλα, που έχει χάσει το ένα μάτι του από σπασμένο μπουκάλι. Ενα πρόσωπο που επίσης συνέβαλε στην κλιμάκωση της έντασης ήταν ο τότε (και νυν) παίκτης του ΟΦΗ, Κώστας Κιάσσος.

Η χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα «άναψε» τα αίματα και παρά την μεταγραφή του το Γενάρη του 2008 στον Ηπειρωτικό σύλλογο, δεν κατάφερε να γίνει ποτέ «αποδεκτός» από την πλειοψηφία των οπαδών, αποτελώντας το «κόκκινο πανί».

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ξανασυναντήθηκαν, περίπου ένα χρόνο μετά τα επεισοδιακά μπαράζ της Ρόδου, στα «μεγάλα σαλόνια» της Α΄ Εθνικής όπου είχαν επιστρέψει οι Ηπειρώτες. Αν και τα γεγονότα ήταν φρέσκα οι οπαδοί περιορίστηκαν σε συνθήματα και δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Λευκή ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες», νίκη του ΠΑΣ στο Ηράκλειο (0-1) ήταν ο απολογισμός της συνύπαρξής τους στην πρώτη κατηγορία τη σεζόν 2002-03.

Μια δεκαετία αργότερα και ο χρόνος δεν έχει δείξει να είναι ο καλύτερος γιατρός για την επούλωση των «πληγών». Το μίσος έχει «γιγαντωθεί» και το κλίμα στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, ενώ αναμένονται να παρθούν δρακόντεια μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Η κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, που ξεκίνησε με τα επεισοδιακά μπαράζ του 2001 έχει πάρει ευρύτερες διαστάσεις, αφού έχει μετατραπεί σε κόντρα του ΠΑΣ με την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ έριξε τους Ηπειρώτες πριν δέκα χρόνια και πέρυσι η ιστορία επαναλήφθηκε με έναν δεύτερο σύλλογο του Ηρακλείου να τους υποχρεώνει σε υποβιβασμό. Ο Εργοτέλης επικράτησε την περσινή αγωνιστική σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο με σκορ 3-1, ρίχνοντάς τον και πάλι στη Β' κατηγορία. Στην κρίσιμη αυτή βαθμολογική αναμέτρηση, οπαδοί του ΟΦΗ έδωσαν το παρόν, βγάζοντας πανό με συνθήματα και πανηγυρίζοντας την δεύτερη «πτώση» τον Ηπειρωτών από Κρητικό σύλλογο. Αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα και σίγουρα έχει συμβάλλει στην κορύφωση της έντασης ενόψει του σημερινού αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα στον «Αγιαξ» της Ηπείρου και τον ΟΦΗ.

Με νίκη επί του ΟΦΗ σήμερα, ο ΠΑΣ πάει στους +8 από την 3η θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, καθώς ο ΟΦΗ βρίσκεται σε κάμψη, όπως μαρτυρά και η συγκομιδή μόλις 8 βαθμών στα τελευταία 7 ματς, ενώ μακριά από το Ηράκλειο η ομάδα του Αναστόπουλου μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες. Ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket