Link wise allianz

e-dacobet

e-dacobet

link wise 2 direct

τιτλοι αναρτησεων

live score

ΠΡΟΣΦΟΡΑ DACOTIERISBET

20 ΕΥΡΩ σε ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

HELLAS DIRECT

ΑΜΕΣΑ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟΥ

M20150585

LINK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Η απλή μέθοδος των τριών»


«Αθώος ο κατηγορούμενος». Αυτή είναι η αγαπημένη φράση του Σοφοκλέους και της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας-μπουρδέλο, που συνεχίζει την... κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο «κρυμμένη» πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τον μπαμπούλα της UEFA. Μεγαλύτερο σκάνδαλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ίσως να μην έχει ξεσπάσει σε καμία χώρα της Ευρώπης.
Μπροστά στο ελληνικό calciopolis το ιταλικό μοιάζει άγιο. Και όμως, η ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της αθώωσης ομάδων και παραγόντων που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε στημένα παιχνίδια, ακόμα και αναιρώντας τις ίδιες τις αποφάσεις της. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αθώωση του Αγροτικού Αστέρα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντιφατικές αποφάσεις. Ενώ στο σκεπτικό με το οποίο κατηγορήθηκε η Καβάλα, η επιτροπή εφέσεων της Σοφοκλή καταλήγει κατά λέξη στο συμπέρασμα ότι: «Με τα δεδομένα αυτά, η επιτροπή οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνο Ραβιόγλου, με τη βοήθεια ασφαλώς και των ποδοσφαιριστών του, αναμειχθέντος όμως παρασκηνιακώς στην χειραγώγηση αυτή και του Χρυσόστομου Ψωμιάδη, εν αγνοία όμως της Καβάλας, οι ποδοσφαιριστές της οποίας δεν προέκυψε ότι είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή».
Μερικούς μήνες μετά φτάσαμε στο «Η Επιτροπή Εφέσεων (του Σοφοκλέους) δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Αγροτικού Αστέρα και του προέδρου της Κωνσταντίνου Ραβιόγλου κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League-League 2. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση διακρατεί και δικάζει κατ’ ουσία την υπόθεση. Κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη και απαλλάσσει τους εκκαλούντες του πειθαρχικού παραπτώματος της δωροδοκίας».

Και πείτε μου τώρα εσείς, πες μου εσύ Dacotieri (που θέλεις να ασχολούμαι με το ελληνικό πρωτάθλημα και ν’ αφήσω τον Geoffrey στην ησυχία του), ποιό είναι το συμπέρασμα που βγάζεις; Πώς είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή, με τα ίδια μέλη, να φτάνει σε διαφορετικά συμπεράσματα εξετάζοντας ακριβώς την ίδια υπόθεση;
Λογική απάντηση δεν πρόκειται να βρείτε. Αυτή, η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Ποιος, όμως, ασχολείται; Κανείς. Ποιος μπορεί να επέμβει; Πάλι κανείς. Το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει μετατραπεί σε ασπίδα... παρανομίας. Με όπλο το αυτοδιοίκητο και μπαμπούλα την UEFA, το σύστημα ζει και βασιλεύει.
Και πίσω από αυτό «παίζει μπάλα» η ποδοσφαιρική «δικαιοσύνη» και χαίρονται οι παράγοντες. Παράγοντες που ενώ αποδείχθηκε η εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, είτε αθωώθηκαν είτε επιβραβεύονται με το να συμμετέχουν ακόμα και στο πρωτάθλημα της Super League, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες τους δεν κέρδισαν στο γήπεδο αυτό το δικαίωμα. Και μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα αποφάσεων και παρανομιών, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί ή να θέλει να επέμβει. Ο Σοφοκλής είναι ικανοποιημένος που δεν χτυπάει το τηλέφωνό του για παράπονα, η πολιτεία ζει στο κόσμο της, εγκλωβισμένη πίσω από το αυτοδιοίκητο και η ιστορία συνεχίζεται.
Το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μείνει στην ιστορία ως «η απλή μέθοδος των τριών». Τσακογιάννης, Μπέος, Ψωμιάδης. Ολοι οι άλλοι είναι «καθαροί» και «ξάστεροι».
Γι' αυτή την άκρως ελληνική αστειότητα με την ΕΕΑ και το μπάσκετ τί να πει κανείς κύριε Μπιτσαξή μου; Eχει αρχίσει το πρωτάθλημα και τελικά αποδεικνύεται ότι κακώς ο Πανελλήνιος δεν πήρε πιστοποιητικό, αφού πήρε τελικά το χαρτί από το υπουργείο ανάπτυξης(!!!), κύριε Μπιτσαξή μου, ενώ δεν αποκλείεται να εκπέσει το πιστοποιητικό του Περιστερίου που δεν είναι συνεπές σε διακανονισμό χρεών. Φυσικά όταν κάνεις διακανονισμούς και δεν πέφτει τσεκούρι, αυτά συμβαίνουν. Οταν παίρνεις ημίμετρα και δεν «κόβεις» αυτοδικαίως όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν, αυτά συμβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post 8

 
◄Design by Pocket